cass2Durant la sessió de Consell General s´ha aprovat la llei de la CASS amb els vots a favor de DA i el grup mixt i el rebuig del PS. El Govern i DA han destacat la voluntat de col·laboració del grup mixt a l´hora d´esmenar el projecte legal i la manca de suport dels socialdemòcrates. Des del PS es creu que la llei preveu retallades inhumanes.

El Govern i el grup parlamentari demòcrata han defensat la llei de la CASS afirmant que contribueix a la sostenibilitat de la Seguretat Social i s’han mostrat satisfets pel vot positiu del grup parlamentari mixt. Des de Socialdemocràcia i Progrés s’ha dit que han contribuït que la parapública sigui més transparent.

“Quan veiem dos grups parlamentaris com els de l’oposició, que van arribar amb el mateix programa electoral, després de l’escissió un s’adona qui ha tingut responsabilitat de Govern i qui no. Es nota en comissió, en quin esforç es fa. I la senyora Bonet ho ha dit molt bé: han hagut de renunciar a certs principis per arribar a un consens”, ha afirmat el conseller demòcrata Xavier Montané.

Al seu torn, Cristina Rodríguez, ministra de Salut i Benestar, ha lamentat “les paraules tan dures que ha pronunciat la consellera González en nom del PS. Abans eren inhumanes, ara, a més, fem animalades”.

“Jo si és pels ciutadans, renuncio a principis ciutadans, perquè van davant. El què s’ha fet, des de la nostra perspectiva és això, pensar en els ciutadans”, ha argumentat la consellera del grup mixt Sílvia Bonet.

El PS considera que és un projecte de llei que va enrere en molts aspectes.

“Consellers de DA, vostès consideren que una persona invàlida pot viure amb una pensió de 760 euros mensuals? En quin món viuen vostès? Qui toca i qui no toca de peus a terra en aquesta cambra parlamentària? Se m’acaben els adjectius per definir aquesta mesura. Només desitjo que mai hagin de viure en aquesta situació. Avui engegaran una bomba de rellotgeria al nostre model d’Estat del benestar”, ha carregat la consellera socialdemòcrata Mariona González.

La llei preveu que augmentin un 20% les cotitzacions en la branca jubilació. Els anys necessaris de cotització per cobrar una pensió passen de 7 a 15. A més, es garanteixen per llei els fons de reserva del sistema de pensions de la CASS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada