sum2Tancada la reestructuració del nou model de transport sanitari. Finalment el SAAS haurà d’indemnitzar sis dels setze tècnics d’Ambulàncies de les Valls que es quedaran sense feina l’1 de setembre i n’assumirà dos més en feines diferents a l’hospital. Els vuit restants seran recol·locats en la nova concessionària, Ambulàncies del Pirineu. El SAAS pagarà més de 61.000 euros en indemnitzacions i 190.000 en la compra de sis vehicles, dos per al SUM, tres per a bombers i un per a transport col·lectiu.

El SAAS ha tancat l’acord sobre el personal i els vehicles afectats pel nou model de transport sanitari, que a partir de l’1 de setembre quedarà en mans del SAAS, els bombers i la nova empresa concessionària, Ambulàncies del Pirineu.

Segons ha explicat el director econòmic del SAAS, Quirze Font, finalment la parapública haurà d’indemnitzar sis dels setze tècnics d’Ambulàncies de les Valls. El SAAS recol·locarà dos operaris més a l’hospital, un com a portalliteres i un altre com a auxiliar d’infermeria. La resta, vuit tècnics més, passaran a formar part de la plantilla d’Ambulàncies del Pirineu.

Font ha assegurat que no hi ha hagut acomiadaments forçosos sinó que en tots els casos s’ha arribat a acords amb els treballadors. El SAAS pagarà de moment 62.000 euros per les indemnitzacions, una xifra que augmentarà quan es faci efectiva la sisena compensació econòmica que afecta un treballador de baixa.

D’altra banda, els SAAS invertirà 190.000 euros en la compra de sis dels vehicles d’Ambulàncies de les Valls, un per a transport sociosanitari, dues ambulàncies medicalitzades per al SUM i tres de convencionals que seran cedides als bombers. A partir de l’1 de setembre el SUM assumirà tot el transport sanitari urgent i medicalitzat, els bombers s’encarregaran de les urgències no medicalitzades i dels trasllats nocturns, i l’empresa privada del no urgent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada