Al voltant d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dimarts pel centre de la Seu d’Urgell amb motiu de l’1 de Maig. La marxa l’havia convocada el col·lectiu d’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell (Endavant, Arran i CUP) juntament amb el Comitè de Defensa de la República, la Xarxa de Suport Mutu, el Col·lectiu Dones Feministes i l’AEJB.

La manifestació va estar encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Nosaltres produïm, nosaltres decidim’. Els convocants volien centrar així l’edició d’enguany del Dia del Treballador en la reivindicació de la redistribució de la riquesa. Per això, en el manifest s’ha denunciat que la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers anys per a la immensa majoria de treballadors contrasta amb els beneficis multimilionaris obtinguts per les grans empreses i especialment pels bancs, als quals acusen de “sembrar la misèria arreu”.

En aquest sentit, la protesta va fer parades a les sucursals de les principals entitats bancàries, on es va penjar cartells en els quals es recorda els beneficis que han obtingut l’any 2017: 6.619 milions d’euros en el cas del Santander, 4.692 milions per al BBVA, 1.684 milions per a CaixaBank i 800 milions pel que fa al Sabadell, entre d’altres. Els rètols anaven acompanyats del lema ‘Acabem amb l’explotació: recuperem el poder’.

El manifest també ha incidit en la diferència salarial encara existent de mitjana entre homes i dones, per la qual cosa reclama l’equiparació salarial. Segons el col·lectiu de l’EI, les dones “pateixen una doble explotació” que genera la “impossibilitat de tenir una vida digna dintre el sistema capitalista i patriarcal”.

Alhora, les manifestacions que s’han fet a les principals ciutats catalanes han esmentat l’empobriment dels pensionistes al llarg dels darrers anys per culpa del fet que el Govern espanyol només ha apujat les pensions un 0,25% anual. Els sindicats exigeixen que aquestes pagues sempre s’apugin d’acord amb l’IPC interanual i que aquest augment es faci amb totes les pensions sense excepció, per tal que els jubilats no perdin poder adquisitiu any rere any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada