La redacció de l’estudi de sostenibilitat ambiental s’emmarca en els objectius de l’agenda 2030

El Consell de Ministres, a proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha aprovat avui l’adjudicació de la redacció de l’estudi de sostenibilitat ambiental del Pla sectorial d’Infraestructures Verdes d’Andorra. Un projecte emmarcat en els objectius de l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible.

Aquest estudi ha d’identificar, descriure i avaluar els probables efectes significatius en el medi ambient que es derivaran de l’aplicació del Pla, així com les alternatives raonables, tècnicament i ambientalment viables i sostenibles, que tinguin en compte l’objectiu i l’àmbit d’afectació geogràfica. Al mateix temps, la seva elaboració ha d’orientar l’elaboració del Pla perquè sigui sostenible i pugui garantir la integritat del medi ambient.

Aquest projecte s’emmarca en els objectius de desenvolupament sostenible, aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015:   – Objectiu 15.4.: “Per al 2030, vetllar per la conservació dels ecosistemes muntanyosos, incloent-hi llur biodiversitat, a fi de millorar la seva capacitat de proporcionar beneficis essencials per al desenvolupament sostenible.” – Objectiu 15.9.: “Per al 2020, integrar els valors dels ecosistemes i de la biodiversitat a la planificació nacional i local, als processos de desenvolupament, així com a les estratègies i als informes de reducció de la pobresa.”

La redacció de l’estudi de sostenibilitat ambiental del Pla sectorial d’Infraestructures Verdes d’Andorra anirà a càrrec de l’empresa Ambiotec per un import de 13.062,50 euros.

Es recorda que l’objectiu del pla sectorial és de disposar d’un instrument que proposi un conjunt integrat i continu d’espais d’interès paisatgístic i alhora ambiental i cultural, que sigui a més una xarxa d’espais d’alt valor al servei dels ciutadans i dels visitants d’Andorra. Aquesta xarxa hauria de permetre una mobilitat sostenible i segregada de la circulació motoritzada, coneguda com a “infraestructures verdes”, que recorrin tot el país i que permetin circular-hi a peu i/o en bicicleta sense discontinuïtats tan en espais, naturals com agrícoles, i urbans.

TOTES LES NOTÍCIES