La recaptació dels Encants de Sant Antoni de Canillo es destina a un projecte de reinserció de joves a Nicaragua

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i la consellera de Turisme, Mertixell Alcobé, han lliurat aquest dilluns a mossèn Ramon de Canillo els 455 euros que es van recaptar als Encants de Sant Antoni per tal que es destinin a un projecte benèfic al tercer món. Enguany, tal com ha explicat mossèn Ramon, els diners serviran per ajudar a un projecte de reinserció a través de tallers de música de joves delinqüents o drogoaddictes del barri de la Paz de Managua, a Nicaragua. Mossèn Ramon ha destacat que per ell és especialment emotiu el projecte ja que fa anys va estar a Nicaragua ajudant en una campanya d’alfabetització, i perquè els tallers de reinserció mitjançant la música van ser engegats per l’andorrana Judit Ribas, desapareguda l’any 2009.

La recaptació dels Encants de Sant Antoni de Canillo, celebrats el passat 20 de gener, es destinaran a un projecte de reinserció de persones amb problemes de drogoaddicció o de delinqüència a Nicaragua, a través de mossèn Ramon de Canillo. El mossèn ha explicat que antigament els diners eren per a la confraria de Sant Antoni, però ja fa uns anys que es va decidir destinar-los a projectes benèfics del tercer món. Enguany seran per a un projecte Música para vivir, que va iniciar Judit Ribas a Nicaragua, per reinserir joves amb tallers de música.

Enguany han estat 455 els diners recaptats, la meitat que l’any passat a causa del canvi de sistema que es va fer. La consellera de Turisme, Meritxell Alcobé, ha explicat que fins l’any passat es passava casa per casa amb Sant Antoni per anar recaptant els bulls i bringueres per als Encants, i que enguany s’ha optat per instal·lar el sant a l’Oficina de Turisme i que fos la gent la que hi fes arribar els productes, per la qual cosa es va recollir menys material per elaborar els lots que es van subhastar. Alcobé ha indicat que de cara l’any vinent s’estudiarà algun altre sistema per poder tornar a recaptar més productes, tenint en compte que és molta feina fer que el bander passi per cada casa pairal, i ha apuntat la possibilitat d’organitzar algun format nou de subhasta o loteria.