La quota d’autoritzacions de treball per a l’hivern s’incrementa un 15% i la quota general un 51%

El  Consell de Ministres ha aprovat avui les quotes d’autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern 2017-2018, així com la quota general per al període de novembre del 2017 a l’abril del 2018.

Respecte a la quota general, s’han aprovat un total de 900 autoritzacions (ampliables en un 30%), el que representa un increment del 51% respecte a l’any anterior. A més, per primera vegada s’obren quotes per a totes les professions a excepció de les d’administratius i la de conductor repartidor, per a les quals hi ha més demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació que ofertes de llocs de treball.

La xifra d’autoritzacions de la quota general s’ha fixat tenint en compte la conjuntura actual del mercat laboral, en què el nombre de llocs de treballs oferts va en augment i se situa molt per sobre dels inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de feina.

En referència a les quotes de la temporada d’hivern, s’ha aprovat un total de 3.787 autoritzacions, el que representa un 15,42% més que les de la temporada 2016-2017. Així, s’han ajustat les quotes en relació als consums de la temporada anterior, però es manté el requisit que els llocs oferts s’hagin inscrit prèviament al Servei d’Ocupació.

Com a novetat, en aquesta temporada s’inclou una quota per a professionals de neteja, en vista que existeix demanda de treballadors en aquest sector. A més, el sector del comerç incrementa notablement el nombre d’autoritzacions, ja que en les anteriors convocatòries només es van obrir a les persones de parla russa.

Del total d’autoritzacions de temporada 2.053 corresponen al sector hoteler, 852 a treballadors de les pistes d’esquí, 437 a hotels de pistes, 40 a agències de viatges, 235 al sector de lloguer de material d’esquí, 100 al comerç i 70 al sector de neteja.

Pel que fa al repartiment de les quotes, es preveuen 175 per a fronterers, 2.125 per a treballadors comunitaris i 1.487 per a extracomunitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.