La quarta edició del Tàndem premia un projecte d’impuls de col·laboració amb Unicef

Aquest dimarts s’ha clos la 4a edició del projecte Tàndem, impulsat des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Actua. Un projecte que té per objectiu implicar la comunitat educativa de Formació Professional amb projectes innovadors que desenvolupin empreses del país i potenciïn el talent dels alumnes.

En aquesta quarta edició, han participat un total de 68 alumnes, 12 docents i una desena de mentors. Entre ells s’ha escollit als tres equips finalistes, formats per 6 alumnes cadascun, que han disposat de 15 minuts per presentar les seves propostes. Els guanyadors de la 4a edició han estat el grup Project VIII pel repte d’Unicef.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat la transversalitat d’aquest projecte educatiu, la motivació dels alumnes i l’evolució de les diferents competències que han assolit durant el desenvolupament del treball. Per la seva part, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assenyalat que tots els projectes presentats tenen una altíssima aplicabilitat i que són el resultat d’idees innovadores.

Enguany les empreses que hi ha participat tres entitats que han col·laborat en la present edició com són el Bàsquet Club Morabanc Andorra, que demanava suport per convertir els partits de bàsquet en una opció d’oci prioritària per al públic de 20 a 40 anys; Unicef Andorra, que volia potenciar la col·laboració dels joves amb Unicef, i Vatel, que reclamava estratègies per fer que les professions del sector hostaler per als estudiants del país. Els projectes presentats pels diferents grups de treball han assolit un alt grau de competència. El jurat ha destacat el fet que les tres propostes presenten estratègies aplicables per a les empreses.

El jurat d’aquesta edició l’han format Xavier Campuzano, director Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, directora d’Actua, Gemma Miquel, professora del Centre de Formació Professional, Sergi Romero, del Bàsquet Club Morabanc Andorra, Roser Daban, de Vatel, i Marta Alberch, d’Unicef.