La cinquena edició de la Purito Andorra, prova de referència patrocinada per Andbank des del seu llançament, ha batut tots els seus rècords.

Tot i que el límit d’inscrits es va fixar en 2.700 –200 més dels previstos originalment–, finalment la prova va comptar amb 2.810 participants, que van recórrer els tres circuits de 28, 80 i 145 kilòmetres entre les poblacions de Sant Julià de Lòria i Els Cortals d’Encamp.

 

A més de gaudir de ports emblemàtics com el Coll de la Rabassa, el Coll de la Gallina o l’Alt de la Comella, els corredors van poder pedalar amb esportistes de primer nivell com el propi Joaquim “Purito” Rodríguez; Perico Delgado, convidat d’honor de l’edició d’enguany; l’ambaixador de la marxa i medallista olímpic a Atenes 2004 José Antonio Hermida; el medallista paralímpic Juanjo Méndez; i un convidat d’excepció de darrera hora: el recent guanyador del Tour de França i resident al Principat, Egan Pernal.

 

Més enllà del seu èxit esportiu, el village de la Purito de 2019 instal·lat dissabte 3 d’agost a la Plaça Germandat de Sant Julià De Lòria va registrar xifres rècord d’assistents, amb al voltant de 5.000 persones recorrent els més de 20 stands dels patrocinadors de la marxa i el lounge VIP d’Andbank, a disposició del clients de l’entitat.

 

En el briefing de la prova celebrat aquell mateix dia, conduït per “Purito” Rodríguez, l’humorista Javi Sancho i el mag Josué, Andbank va sortejar una bicicleta edició especial del fabricant Kanaola, que va guanyar Unai Amador Vázquez.

 

Pel que fa al sopar de gala previ la Purito Andorra, va aplegar a més de 50 assistents al Museu del Tabac, novament sota el patrocini d’Andbank i amb la presència de VIP del món de l’esport com Joaquim “Purito” Rodríguez, Perico Delgado, Toni Bou, Antonio Hermida o Ferran Martínez.

 

A més de la Purito, Andbank dona suport a l’esport andorrà col·laborant amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA), l’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE)  o a la Federació Andorrana de Natació (FAN).