La pública per les privades

La televisió pública a Espanya està en franques hores baixes.

Si primer va ser la gran quantitat de canals resultants de la implantació de la TDT, després l’oferta institucional s’ha vist afectada per l’entrada d’Internet. Són dos fets suficients perquè haguem de sentir aquests dies recents les trompetes de la mort tronar sobre la televisió pública? Són sens dubte motius de pes, de tota manera no suficients per afirmar que la versió pública de la tradicional caixa tonta està en les seves hores més baixes.

El que si realment pot acabar amb el que entenem per televisió pública és l’ofensiva institucional del govern central contra aquesta idea.

El Partit Popular no té cap objecció a deixar en safata els canals de les comunitats que presideix a empreses privades. Més concretament al grup audiovisual Vértice a qui li ha ofert exercir com a companyia externa de serveis de cadenes com la pública de Madrid, Castella-la Manxa. Aquest grup ja té el control d’IB3 o de la valenciana RTVV.

No té res a veure amb teories conspiratives afirmar que el Grup Vértice que compta amb el favor i amistat del PP s’està convertint en l’empresa privada que gestiona la televisió pública. D’altra banda res condemnable.

El que segurament és menys recomanable és que el partit en el govern parli de retallades per poder lliurar en safata les televisions públiques als seus amics del govern.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció