La  propera matinada de dissabte a diumenge, el rellotge s’endarrerirà una hora a les tres del matí, que passaran a ser les dues. Andorra i tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran l’horari d’hivern i posaran fi al període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2018.

L’objectiu d’aquest canvi horari era l’adaptació de l’horari a la llum del dia, de manera que es maximitzés l’aprofitament del Sol com a font lumínica. En l’actualitat, alguns òrgans com el Consell Assessor per a la Reforma Horària que va impulsar la Generalitat de Catalunya, ha emès un informe que dona suport a l’eliminació del canvi d’hora i proposa mantenir-se en l’horari d’hivern tot l’any.

Si s’apliqués l’horari d’estiu durant els mesos d’hivern permetria un estalvi energètic degut a l’allargament de la llum natural durant les tardes. Però això no compensaria el consum addicional d’enllumenar una hora més de foscor al matí.

La diferenciació entre l’horari d’estiu i el d’hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar, de forma habitual, l’any 1974 com a mesura d’estalvi davant de l’encariment del petroli i, per tant, de l’energia. La Comissió Europea es responsabilitza d’harmonitzar els canvis horaris a Europa, i actualitza i renova aquesta norma, si s’escau, cada cinc anys.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada