L’Ambaixada Francesa ha presentat aquest dimarts la temporada cultural per a aquest 2013, que inclou per primera vegada una obra de teatre en francès a la Temporada de Teatre d’Andorra la Vella, així com un concert de Gipsy Dandy dins de la Festa Major de la capital. L’ambaixador, Zaïr Kedadouche, ha destacat que la programació d’enguany potencia el component pedagògic de les propostes, relacionant-les amb els alumnes de les escoles franceses i del Lycée, i que s’ha aconseguit que cada mes de l’any hi hagi activitats i que siguin el màxim de multisectorials.

La temporada cultural francesa del 2013, organitzada per l’Ambaixada francesa i que compta amb el suport de la representació del copríncep, l’Aliança andorranofrancesa, la delegació de l’ensenyament francès i d’altres patrocinadors institucionals, la formen enguany una gran diversitat d’activitats repartides al llarg de tot l’any de caire musical, teatral, cinematogràfic i de conferències.

Tal com ha indicat el director del gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, l’objectiu és promoure l’accés a la llengua francesa des d’un àmbit més lúdic, a banda de l’educatiu. Així, l’ambaixador Zaïr Kedadouche, ha destacat que bona part de les propostes tenen un vessant pedagògic, ja que es farà participar a l’alumnat del sistema educatiu francès per tal que conegui de prop els artistes i el funcionament de cadascuna de les disciplines.

Una de les novetats de la programació és que per primera vegada s’ha assolit un acord amb el Comú d’Andorra la Vella per tal de programar activitats dins de la Temporada de Teatre, amb una obra que podria ser Plus vraie que nature, i en el marc de la Festa Major, on actuarà el músic Gipsy Dandy. La voluntat és poder aportar més diversitat lingüística a la temporada de teatre, i alhora aprofitar el públic fidel que gaudeix aquesta programació teatral.

D’altres espectacles que es podran veure al llarg de l’any seran el del cantant Guy Marchand, l’obra de teatre La maïtresse en Maillot de bain, el grup The Tanks, el concert de música antiga amb Ensemble Doulce Mémoire, l’actuació de l’humorista Constance, o el concert de Daniel Sidney Bechet, que s’emmarcarà dins del cicle Jazz d’hivern.

Kedadouche ha assegurat que es tracta d’un programa complet i ambiciós, i que malgrat els esforços que s’han fet a causa de la dinàmica econòmica actual, el programa respon als objectius marcats inicialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada