La nova pel·lícula d’Eugeni Mira Grand piano obrirà una 46 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges que arrencarà l’11 d’octubre i s’allargarà fins el 20 d’octubre de 2013. El Festival de Sitges segueix apostant per produccions amb participació catalana de projecció internacional per tal d’obrir el certamen i que promet oferir un luxós thriller ambientat en un concert de piano tot comptant amb un repartiment d’altura com Elijah Wood, John Cusack o Alex Winter.

Entre les pel·lícules a competició en la Secció Fantàstica Oficial cal destacar la presència de grans títols vistos a Cannes com la potentíssima Only God Forgives del cèlebre director danès Nicolas Winding Refn o la desencisada, decadentista i misantropa cinta de vampirs Only lovers left alive de Jim Jarmush.

Provinents de l’estel·lar festival de Cannes figuraran a Sitges també cintes com l’adaptació d’un relat d’Stanislaw Lem The congress d’Ari Folman novament en el registre del cinema d’animació creuat amb la ciència-ficció amb Harvey Keitel o Robin Wright o el retorn d’Alejandro Jodorowski en el que seria la seva biografia fabulada La danza de la realidad.

Un dels directors més estimats per Sitges, Takashi Miike, serà un dels grans convidats del certamen català amb una retrospectiva de la seva extensa filmografia coronada amb la projecció dels seus darrers títols Lesson of the evil i la malanguanyada Shield of Straw, una de les pel•lícules més decebedores de Cannes’2013.

L’accent orientalista del certamen català es referma en l’homenatge a un altre habitual de la casa com Johnny To qui acudirà per presentar també les seves darreres propostes Drug war i la comèdia sense massa inspiració Blind detective, provinent de Cannes.

Entre altres noms de pes que enllustraran el festival de Sitges cal esmentar un antic premiat honorífic com Neil Jordan del qual podrem veure la seva nova incursió en el gènere vampíric Byzantium o Roman Coppola que portarà una estranya comèdia surrealista A glimpse inside the mind of Charles Swann III.