La primera plataforma (data hub) d’Andorra, impulsada per Actua, que s’ha presentat aquest dimarts ha començat a treballar en dos àmbits: turisme i mobilitat. En aquest sentit, el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, ha explicat que “es tracta d’una plataforma dissenyada per emmagatzemar, creuar, connectar i processar dades de múltiples fonts d’innovació, amb l’objectiu d’unificar i centralitzar les dades generades per diferents proveïdors”. Entre aquests hi ha Andorra Telecom, el departament de Mobilitat del Govern i Forces Elèctriques d’Andorra. El fet d’optar pel turisme i la mobilitat es deu a la demanda i al fet que com a país turístic són els àmbits en els quals es té més informació.

El director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha indicat que “l’objectiu principal és proporcionar un entorn amb l’última arquitectura i tecnologia del mercat per poder executar anàlisis de dades que permetin entendre escenaris passats, presents o futurs” i ha afegit que “alhora, ha de poder preveure i modelitzar l’evolució a futur per tal d’ajudar a la presa de decisions”. La plataforma d’Actua també ha de servir com un entorn inclusiu capaç de generar sinergies amb altres entitats per desenvolupar conjuntament nous serveis.

Les dades permeten que es desenvolupi un anàlisi en temps real de mètriques referents als turistes com ara el nombre, la segregació per països o la pernoctació mitjana. Pel que fa a la mobilitat, es necessita tenir més informació de l’estat actual de la xarxa viària o del número de vehicles que han transitat per una carretera. A poc a poc, s’aniran integrant més àmbits a la plataforma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada