La primera Jornada de Joves Investigadors compta amb un setantena de participants

Una setantena d’investigadors participen en la Primera Jornada de Joves Investigadors d’Andorra que se celebra aquest dilluns al Centre de Congressos Lauredià.

El departament d’Ensenyament Superior i Recerca, organitzador de la trobada ha destacat la gran diversitat de perfils dels assistents amb la inclusió de joves investigadors, tant en edat com en relació a l’inici de la trajectòria investigadora, i de diverses nacionalitats però amb connexió al país, tant per nacionalitat, residència o objecte d’estudi.

També hi prendran part persones de perfils professionals i acadèmics molt diferents: representants de les dos institucions públiques de recerca d’Andorra: UdA i IEA, investigadors vinculats a l’OBSA (Observatori de Sostenibilitat d’Andorra), metges investigadors de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, investigadors andorrans d’universitats i centres de recerca internacionals, investigadors vinculats amb empreses, estudiants de doctorat, investigadors de perfil freelance, joves amb un clar interès en el món de la recerca, investigadors vocacionals…

Aproximadament, el 70% dels participants resideix al país, un 25% a Espanya i un 5% a França.

La Jornada s’ha dividit en quatre grans àmbits o temàtiques i una conferència plenària:

Àmbit I: Ciències de la Salut Coordinador: Josep Maria Pujal Reyes.

Llicenciat en biologia per la Université Paul Sabatier Toulouse III i Doctor en Immunologia del transplantament per la Universitat de Barcelona.

Actualment és investigador en medicina regenerativa a Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Àmbit II: Ciències socials, humanes i educació. Coordinadora: Cristina Fernández Farina. Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. Participa com a investigadora en el Centre Específic de Recerca per a la millora i Innovació de les Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Doctoranda a la Universitat d’Andorra, on també és professora.

Àmbit III: Ciències econòmiques i jurídiques. Coordinador: Joan Baptista Pons Rozados.

Bachelor en Ciències Socials a Sciences-Po, Màster en Finances i estratègia per Sciences-Po; i, Màster en Economia Política Internacional per la London School of Economics.

Doctorand al Centre de Sociologia de la Innovació (Ecole des Mines de Paris / CNRS), on també és docent.

Àmbit IV: Ciències, Enginyeries, Arquitectura, Matemàtiques i Informàtica. Coordinadora: Núria Macià Antolínez.

Enginyera Informàtica i Enginyera Informàtica de sistemes per la Universitat Ramon Llull; Doctora en Informàtica per la Universitat Ramon Llull, especialitzada en mesures de complexitat.

Actualment treballa de consultora tecnològica als Estats Units d’Amèrica.

Destacar que va ser la primera beneficiària dels nostres ajuts de Tercer cicle i la primera en llegir la tesi doctoral.

Àmbit V: Ciències de la terra i medi ambient. Coordinadora: Marta Domènech Ferrés.

Enginyera de Forest per la Universitat de Lleida i Doctora en Forest, Gestió Multifuncional de Superfícies Forestals per la Universitat de Lleida.

Actualment és Cap de la Unitat de Medi Biòtic del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans.

Conferència plenària: “Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix” a càrrec de Ramon Vilallonga Puy.

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment és cirurgià del Servei de cirurgia general i aparell digestiu de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Foto i vídeo: ANA

TOTES LES NOTÍCIES