L’Associació Agrària Ecològica de Muntanya -formada per 12 socis del Solsonès, la Cerdanya i el Pallars- ha començat la primera collita comercial de poma ecològica de muntanya. La iniciativa va néixer fa gairebé tres anys a la vall del Lord per “buscar una alternativa a la situació econòmica”, segons ha detallat un dels seus impulsors, Josep Pintó. Ara, el projecte comença a donar els primers fruits i es preveu collir al voltant de 16 tones.

El primer any es van plantar dues hectàrees, el segon sis i enguany doblaran la superfície fins arribar a les 12. Segons comenta Pintó, es tracta d’una fruita “excepcional” perquè a la muntanya és on “desenvolupa millor les seves característiques organolèptiques”.

Pintó assegura que el mercat ‘bio’ està creixent molt i “si ens comparem amb els països veïns anem molt endarrerits, tot i ser sociològicament similars”. Per això, considera que “tot fa preveure que aquest mercat ha de pujar molt i aquí és on concentrarem els esforços”. El seu objectiu és comercialitzar el producte al mateix preu que la poma dels Alps, que es troba a les botigues a un preu d’entre dos euros i dos euros amb vuitanta cèntims, mentre que la poma de Lleida es ven a la meitat de preu. Els productors volen abastir el mercat de proximitat i, d’aquesta manera, eliminar algun intermediari.

Un cop la plantació de pomeres estigui en ple rendiment, d’aquí a quatre anys, esperen arribar a una producció de 300 tones anuals. Segons Pintó, preveiem que a partir del quart any els números surtin “clarament positius”. A més, l’empresari ha assegurat que al mercat hi ha “més demanda que oferta”, ja que “al conjunt de l’Estat s’importen 200.000 quilos de pomes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada