Més de 500 alumnes de tots tres cicles de l’escola Sant Martí i l’escola Sobirans d’Arenys de Munt han participat activament en la iniciativa del Comitè de la Capital de la Sardana per trobar una mascota representativa durant l’any en el qual el municipi maresmenc serà Capital de la Sardana 2013.

La proposta guanyadora ha estat la signada amb el pseudònim ‘La Chanclette’, corresponent a Núria Herrero Puche, de cinquè curs de l’Escola Sant Martí. Des del comitè i la Regidoria de Cultura i Ensenyament han agraït la gran implicació de tots els nens i nens de les escoles d’Arenys de Munt en el disseny de la mascota, en una iniciativa que ha comptat també amb la complicitat dels seus mestres.

Arenys de Munt va ser escollida Capital de la Sardana 2013 en un acte celebrat el mes d’abril de l’any passat al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte, que compta amb el suport del Departament de Cultura, substitueix l’antic esdeveniment de la Ciutat Pubilla de la Sardana i uneix en un mateix projecte la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

Per Ramon Texidó | ACPG / thesecretlarevista.com