La presó s’adequa a les recomanacions del Consell d’Europa

prsoLes recomanacions del comitè europeu per la prevenció de la tortura del Consell d’Europa que ja s’han implantat al centre penitenciari han fet que s’hagin de revisar protocols i canviar, en part, la manera de funcionar. Uns protocols que gairebé estan enllestits i que segueixen el que marca la Llei penitenciària. I és que el fet que s’hagin canviat les portes amb els antics barrots per d´altres de tancades amb un espiell fa que s’hagi de variar la forma de procedir.

El centre penitenciari ja ha gairebé acabat d’implementar totes les recomanacions que va fer el comitè europeu per la prevenció de la tortura del Consell d’Europa. Una d’elles, la que feia referència a la intimitat de les cel·les. D’aquesta manera, el fet que s’hagin canviat les portes antigues que ara donen més privacitat als interns també ha comportat modificacions en la feina de vigilància dels agents penitenciaris.

Aquestes modificacions afecten 38 cel·les, totes les dels mòduls de presos preventius, penats i del mòdul de dones. Actualment, el centre té 46 interns, sis dels quals són dones. De la quarantena d’homes que hi ha actualment, catorze compleixen una sentència ferma i els altres són presos preventius que estan a l’espera d’un judici. Segons Garcia, aquestes xifres entren dins la mitjana dels darrers tres anys.

El centre té capacitat per a 145 presos. Pel que fa a personal, el centre té una plantilla de 63 persones entre agents i personal tècnic, personal que Garcia considera suficient per cobrir les necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.