La presidenta de l’EFA creu que ara no és el moment d’implantar un IRPF

viladomatLa presidenta de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Cristina Viladomat, creu que ara no és el moment d’aplicar un impost com l’IRPF. Així de clar ho ha dit en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha manifestat que no està a favor de l’IRPF perquè ‘és la manera més cara de recaptar’, perquè en un país petit com Andorra és un impost ‘difícil d’assimilar’ i perquè creu que en època de crisi no és el moment d’afegir imposició.

Cristina Viladomat ha assenyalat que ella no sap si l’IRPF és necessari o no, però considera que en un moment de recessió ‘hauríem de ser més prudents i fer primer els deures’ i ha indicat que potser seria important ‘pensar-s’ho una mica més’. En aquest sentit, ha recordat que en els darrers temps els empresaris s’han hagut d’anar adaptant al marc regulador que s’ha establert en matèria de riscos laborals o de pagament dels 400 euros a la CASS, unes mesures que fan que per l”empresa petita i mitjana s’encareixi més l’arrancar’ cada matí.

Pel que fa a la necessitat d’un IRPF per signar convenis de doble imposició, Viladomat ha manifestat que ‘està molt bé que signem CDI’ però ha afegit que el que la preocupa és que per una ‘possible’ obertura i una ‘possible vinguda d’empreses de fora, castiguem a les d’aquí’ i per això considera que potser s’hauria d’intentar negociar, per poder donar temps a les empreses andorranes a adequar-se al nou marc i perquè puguin ‘respirar’ ja que ‘no podem fer un desplegament fiscal tan estrepitós, quan durant 50 anys hem viscut de les finances públiques’ i amb impostos indirectes.