La presidència andorrana del Consell d’Europa ha llançat aquest dimecres una campanya per fomentar el coneixement del Conveni del Consell d’Europa de salvaguarda dels drets humans i de les llibertats fonamentals

La iniciativa ha estat presentada pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini-Dragoni, amb presència de l’ambaixador d’Andorra a Estrasburg, Josep Dallerès.

La campanya, amb el títol genèric “Feu créixer els Drets Humans”, té com a vehicle internet i el paper d’altaveu de les xarxes socials. El web http://human­rights-convention.org/feu-creixer-els-drets-humans/?lang=ca permet els internautes assumir el compromís de llegir íntegra la Convenció, llegir-ne un article i/o compartir-la amb els seus contactes.

Els subscriptors de la campanya tenen ocasió, a més, de difondre el seu compromís amb els drets de l’home a través dels seus perfils a twitter o facebook. Es busca d’aquesta manera el caràcter multiplicador de les xarxes socials.

El ministre Gilbert Saboya ha destacat que la campanya s’inscriu en la línia que el Govern s’ha marcat per a la presidència Andorrana del CE com és la promoció dels drets de l’home a través de l’educació. La campanya pretén fer conèixer el Conveni a tota la ciutadania i en particular a la joventut.

Per la seva banda, Giuseppe Zaffuto, portaveu de la secretària general adjunta, ha agraït a la presidència andorrana la campanya i ha destacat la importància de les noves tecnologies en l’educació per la democràcia dels joves.

Battaini-Dragoni s’ha desplaçat a Andorra per participar en la conferència del Consell d’Europa “Competències per a una cultura de la democràcia i el diàleg: un repte polític i de valors”, un dels actes centrals de la presidència andorrana.

La conferència, que se celebrarà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella aquest dijous i divendres, atorgarà un mandat polític per treballar per a l’educació per a la ciutadania democràtica i el diàleg intercultural. Les conclusions ajudaran a definir les orientacions estratègiques per al programa 2014-2015 d’activitats en el camp de l’educació i es trametran a la Conferència de Ministres d’Educació, que se celebrarà a Helsinki el 26 i 27 d’abril. Assistiran a la conferència 150 participants, representants dels estats membres del Consell d’Europa, ambaixadors permanents, membres dels diferents òrgans del Consell d’Europa, d’associacions governamentals i no governamentals, experts internacionals i representants del Govern, del Consell General, dels comuns i la Universitat d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada