La presència de l’Administració al VII Fòrum Estudiants + Empresa genera interès entre els joves

El  VII Fòrum Estudiants + Empresa que organitza el Departament de Joventut i Voluntariat del Govern ha comptat per primera vegada amb un estand de l’Administració general i l’acollida, tal com han destacat des de l’Executiu, ha estat molt positiva ja que hi ha hagut força interès dels joves per saber quines són les sortides laborals que hi tenen. D’aquesta manera, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha fet una valoració “molt positiva” de la jornada i del fet que aquest any siguin més les empreses que hi han pres part. De fet, s’ha passat de la trentena de l’any passat a 44 i s’espera que la jornada es clogui amb la visita d’uns 400 estudiants. La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha valorat que aquesta participació és una “excel·lent oportunitat per donar visibilitat als diferents àmbits de l’Administració Pública”, i ha posat en relleu el gran interès que ha generat la presència dels cossos especials. De fet, s’ha aprofitat per recordar als joves que properament es convocaran places tant de nova creació com per cobrir vacants tant a la Policia com al Centre Penitenciari.

El Departament de Funció Pública del Govern ha estat present, per primer vegada, al VII Fòrum Estudiants + Empresa –organitzat per Joventut i Voluntariat– per donar a conèixer l’oferta existent de llocs de treball que hi ha l’Administració general. L’acollida d’aquesta presència ha estat positiva ja que hi ha hagut força interès dels joves per saber quines sortides laborals hi tenen. De fet, la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha valorat que aquesta participació és una “excel·lent oportunitat per donar visibilitat als diferents àmbits l’Administració pública” i ha posat en relleu el gran interès que han generat, en concret, la presència dels cossos especials.

D’aquesta manera, tal com han posat en relleu tant la ministra de Cultura, Joventut i Esport, Olga Gelabert (que ha valorat de manera positiva la jornada en la que aquesta any es fa un salt quantitatiu ja que es passa de la trentena d’empreses de l’any passat a 44) com el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha aprofitat aquesta presència dels cossos especials per recorda que properament s’obriran dos convocatòries tant per a cobrir noves places com vacants als cossos de Policia i al Cos Penitenciari, concretament en el primer dels casos seran 31 i en el segon, cinc.

Així, Espot ha recordat que en general es tracta de cossos que són coneguts pels joves pel que fa a les tasques bàsiques però que aquesta presència és “una bona ocasió” perquè vegin que dins d’aquests cossos poden desenvolupar diferents tasques. Quant a les convocatòries de places, ha posat en relleu que la de la Policia serà en una o dues setmanes mentre que la dels agents penitenciaris es farà després de l’aprovació de la llei del cos i també ha admès que s’avaluarà la manera de potenciar que hi hagi candidatures femenines per afavorir que hi hagi més dones dins del cos. De fet, ha reconegut que ara com ara hi ha moments que per fer les planificacions per al mòdul de dones, que només pot ser atès per agents femenines, hi ha més problemes.

Estava previst que al llarg de la jornada passessin pel Centre de Congressos d’Andorra la Vella fins a 400 joves. Tal com ha destacat Gelabert, aquesta iniciativa serveix per orientar-los ja que en moltes ocasions, tal com els han comentat des dels estands, arriben “desorientats” i desconeixen les possibilitats que tenen a les diferents empreses o sectors.

Text i foto: ANA