El Grup Parlamentari Liberal preguntarà en la pròxima sessió de control a Govern, prevista pel 8 de novembre, sobre els requisits de la Unió Europea per l’assoliment de l’Acord d’Associació.

En concret, la pregunta registrada pel president del GPL, Jordi Gallardo, demana a Govern “si la Unió Europea ha comunicat al Govern d’Andorra que la creació d’una prestació per desocupació és un requisit per l’assoliment de l’Acord d’Associació”.

La demanda del Grup Liberal ve motivada per les contradiccions entre el que ha explicat el ministre Josep Borrell afirmant que “la consecució de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea suposarà l’obligació per Andorra d’implantar una prestació per desocupació per aquells ciutadans no nacionals i membres de la UE que abandonin el país”, i el fet que Govern “ha reiterat que la Unió Europea no ha exigit fins a la data la creació d’una prestació per desocupació”.

Jordi Gallardo ha explicat que “estem sorpresos perquè és la declaració no d’un Estat qualsevol de la Unió Europea sinó d’un dels socis que ens ha d’ajudar a fer que Andorra pugui assolir un bon Acord d’Associació” i ha afegit que “les explicacions del Ministeri d’Exteriors no han estat prou aclaridores i per això hem entrat aquesta pregunta”. A més, el president liberal ha indicat que “ens consta que hi ha Estats tercers amb acords d’associació amb la Unió Europea que no tenen requisits d’aquest tipus”. Per últim, Gallardo també ha subratllat que “aquest tema no es pot tractar com un element electoralista o, fins i tot, com un element de por per intentar bloquejar amb rèdits electorals aquest procés i que cal que Govern ho aclareixi”.

Text i imatge L’A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada