prefectaLa prefecta de l’Arieja, Nathalie Marthien, ha visitat aquest dimarts Andorra per mantenir una intensa agenda de treball que l’ha dut a reunir-se amb representants de diversos ministeris. Marthien ha estat rebuda pel cap de Govern, Antoni Martí, al seu despatx abans de participar en la primera de les trobades, una trobada centrada en la viabilitat hivernal i els accessos a través del Pas de la Casa.

La cap del despatx del Servei Interministerial de Defensa i de Protecció Civil (SIDPC), Régine Cazal, ha estat l’encarregada de presentar als representants andorrans el pla de coordinació hivernal. La delegació andorrana, encapçalada pel ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha estat integrada per representants de protecció civil, la policia, treball i el COEX. La trobada ha servit per tractar sobre la coordinació per garantir la comunicació entre els dos estats, la col·laboració en previsions meteorològiques, els rescats de muntanya, les obres de la desviació d’Ax-dels-Térmens, el treball temporer i la formació. La prefecta ha anunciat la posta en marxa imminent de les obres d’extensió dels catex realitzades i destinades a purgar la zona alta dels corredors 2, 3 i 4, els més problemàtics dels accessos a Andorra. També ha fet referència a la cooperació per coordinar la tasca entre les dues administracions, i ha explicat la represa de les obres de la desviació d’Ax a partir de la primavera, unes obres que suposaran una inversió de més de 30 milions d’euros.La prefecta també s’ha compromès a estudiar la proposta d’Andorra perquè quan el trànsit estigui prohibit als camions de gran tonatge puguin habilitar-se combois especials.

Posteriorment, representants del ministeri d’Economia i Territori han informat a la prefecte sobre el XIV Congres Internacional de Viabilitat Hivernal, que se celebra a Andorra la Vella el febrer vinent, i han aprofundit en els intercanvis comercials entre els dos territoris. Marthien també ha tingut ocasió de mantenir trobades de treball amb la ministra d’Educació, Roser Suñé, i el ministre de Turisme, Francesc Camp. La trobada s’ha tancat amb la presentació que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha realitzat de la presidència andorrana de la Comunitat de Treball dels Pirineus amb temes com la salut, les noves tecnologies, les infraestructures o l’educació. Marthien ha estat acompanyada per l’ambaixador de França, Zaïr Kedadouche, la directora dels Serveis de Gabinet de la Prefecta, Brigitte Cariven i de la cap del despatx del SIDPC, Régine Cazal, entre d’altres,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada