La postura millora la conducció

Adoptar una postura correcta al volant no només ajuda la nostra ergonomia, sinó també la conducció evitant un major nombre d’accidents ja que permet una reacció més bona i més ràpida davant un imprevist.

Per exemple, regular bé el seient permet una major llibertat d’acció i moviment, deixant que els nostres peus accedeixin sense dificultat als pedals.

Una altra acció simple és controlar l’alçada del seient i, a més, la posició del respatller. L’alçada, principalment, perquè necessitem una correcta visibilitat sobre allò que tenim davant. I la posició del respatller per evitar el cansament. Aquesta, la podem calcular amb la distància dels nostres canells; si aquests toquen la part superior del volant, sense esforç i amb l’esquena recolzada en el respatller, estem asseguts correctament.

El recolzacaps i el volant són altres elements que hem de controlar. El primer, en un accident serà qui mitigui l’impacte del nostre coll. Així que és important assegurar-nos que està gairebé en contacte amb el nostre clatell. Respecte al volant, és important subjectar-lo fermament i còmodament, però no massa relaxat. La posició ideal per a les nostres mans són, considerant el volant com un rellotge, les “deu i deu”. Aquesta ens ajuda a reaccionar segurs davant un imprevist.

Per últim, els miralls retrovisors han d’estar correctament posicionats i direccionats perquè amb un lleuger cop de vista podem veure tot el que succeeix.

Font: redacció, www.motorarea.es

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat