alcobe

L’administració electrònica és un dels eixos prioritaris del Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, tal com ha indicat el ministre Jordi Alcobé en la roda de premsa de presentació de les línies estratègiques del seu Ministeri, aquest dilluns al matí. Aquest projecte s’engloba en l’objectiu de millorar la relació entre l’Administració i l’administrat, i va lligat també al reforç de l’atenció presencial i a l’atenció telefònica i mitjançant xarxes socials.

El proper dia 29 de juny es posarà en marxa el nou portal www.e-tramits.ad, que en aquesta primera versió oferirà l’opció de fer unes primeres consultes, quatre tràmits i també efectuar-ne els pagaments. El ministre Jordi Alcobé ha indicat que el 2015 serà l’any dels tràmits on-line, i l’objectiu és que es puguin fer tràmits instantanis, tot i que a l’inici alguns requeriran gestions manuals i poden tenir una resposta de fins a 24 hores.

En la primera versió d’e-tràmits, que ja engloba alguns tràmits del Govern i dels Comuns, els usuaris hauran d’identificar-se amb un usuari i contrasenya que se’ls facilitarà gratuïtament al Govern o als comuns, i tindran accés a dades personals com els tràmits que han fet o estan fent, els vehicles, els deutes pendents i les dades electorals. A més, els tràmits que ja es podran dur a terme en aquesta primera versió seran el certificat de residència, el certificat de no deute del Govern, el del Comú i el certificat de convivència.

En la segona versió, que es posarà en funcionament a la tardor hi haurà més tràmits simples que es podran realitzar, i la intenció és que en la versió del 2016 s’incorpori ja un paquet gran de tràmits. En un termini de tres anys hi hauria d’haver la gran majoria dels tràmits disponibles de manera electrònica.

Pel que fa al Departament de Transports, Alcobé ha assenyalat que les prioritats en el transport per carretera són el desplegament de la llei de transport per carretera, la creació de l’estació d’autobusos nacional i la licitació de noves línies d’autobusos interurbanes. En aquest darrer punt, es treballa amb la intenció que les noves línies entrin en funcionament el setembre del 2016.

Quant al transport aeri, es crearà l’Autoritat Aeronàutica Andorrana, i es treballarà paral•lelament en l’aeroport Andorra-La Seu i en l’heliport nacional. El ministre ha indicat que es van analitzar onze terrenys proposats per a la possible ubicació de l’heliport, i d’aquests només dos són aptes: un a la Comella i un altre, propietat de FEDA, a Engolasters. Es realitzaran altres estudis necessaris, aerològics, d’entorn urbanístic i de moviment de terres i aplanament del terreny per definir en quin dels dos s’ubicarà l’heliport. Així, a finals del 2015 s’haurà fet la selecció del terreny, el primer trimestre del 2016 es licitarà la construcció, i el segon trimestre es farà el concurs per a la concessió de la gestió de les línies regulars, amb la intenció que entri en funcionament el 2017.

D’altra banda, el ministre també ha parlat d’altres tres projectes prioritaris, com són la revisió i optimització del parc mòbil de l’administració, la definició del programa Engega 2016, que vol promocionar especialment el vehicle elèctric, i el foment de les pràctiques de conducció sobre neu.

Finalment, pel que fa a les telecomunicacions, el ministre Jordi Alcobé ha recordat que es treballa en la diversificació de l’activitat d’Andorra Telecom, però ha indicat que es donaran més detalls en una futura roda de premsa.

(Foto: S.FG.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada