La Policia Nacional de Lleida celebra el seu Patró amb presència andorrana i de la Seu

El subdelegat del Govern espanyol escoltant la intervenció d'una policia (Subdelegació)
El subdelegat del Govern espanyol escoltant la intervenció d’una policia (Subdelegació)

La Policia Nacional ha celebrat avui dimecres, a Lleida, els actes del Dia de la Policia en honor al seu patró, els Sants Àngels Custodis. Els actes els ha presidit el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el Comissari Cap Provincial, José Manuel García Catalán, i representació de les comissaries de la Seu d’Urgell i de Les.

Els actes han començat amb una missa a l’església de Sant Martí oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i el vicari de la Catedral de la Seu d’Urgell. Els actes han continuat amb l’acte institucional i lliurament de condecoracions celebrat a l’aire lliure als jardins interiors situats entre la Comissaria de Lleida i l’Oficina d’Estrangeria.

En la seva intervenció, el subdelegat José Crespín ha traslladat “al conjunt d’homes i dones policia i al personal adscrit a les comissaries de Lleida, la Seu i Les, l’agraïment públic i reconeixement a la feina per la tasca del dia a dia i exercir-la amb eficàcia, eficiència i el desig constant d’oferir un bon servei a la ciutadania”.

José Crespín ha fet també referència a la celebració, al 2024, del Bicentenari de la creació de la llavors Policía General del Reino, antecedent històric i embrió de l’actual Policia Nacional, “200 anys que el converteixen en el Cos amb més trajectòria al país i una de les Instituciones millor valorades per la ciutadania”.

En aquest sentit, el subdelegat ha expressat “al llarg d’aquests 200 anys d’història, són milers els que des de Lleida, la Seu i Les han contribuït a fer gran la Policia Nacional i resulta emotiu que, per exemple, pares i fills hagin compartit professió i uniforme convençuts de la rellevància d’aquesta professió adreçada a servir als ciutadans”.

El subdelegat José Crespín també ha assenyalat en la intervenció que la Policia Nacional “mira al futur com a estratègia per a adaptar-se a una societat canviant que motiva una actualització permanent i una formació continuada” i ha insistit que “com a reptes de futur també cal seguir fomentant i facilitant la incorporació de les dones perquè les capacitats i l’eficiència no són una qüestió de gènere”.

Crespín ha volgut destacar la bona coordinació i col·laboració amb la resta de cossos policials, tant a Catalunya com amb els cossos andorrans i francesos. “He pogut constatar la bona relació existent i la bona sintonia que defineix el treball conjunt de tots ells”.

El subdelegat ha finalitzat el seu discurs davant els assistents amb paraules d’agraïment als condecorats i paraules d’ànim als homes i dones policies que presten servei a les comissaries lleidatanes “per gaudir d’aquesta professió com a servidors públics tan enriquidora que ha de servir per a engrandir la seva trajectòria”. Condecoracions

En el decurs de l’acte, el subdelegat del Govern i el Comissari Cap provincial han lliurat 4 Creus al Mèrit Policial amb distintiu Blanc a agents del Cos de la Policia Nacional i 1 a personal destinat a la Comissaria de la Seu. També han lliurat Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a l’exambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, i a l’empresari Juan Manuel Moreno Palacios.

També s’ha lliurat una placa a l’Associació provincial dels Sants Àngels Custodis, distinció que ha recollit el seu delegat a Lleida, Miguel Hernández.

A l’acte institucional han assistit els màxims responsables de la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Ponent i de la Regió de l’Alt Pirineu i Aran, Policia andorrana, Gendarmerie francesa, Guàrdia Urbana de Lleida i Policies Locals de Tàrrega, Mollerussa, les Borges Blanques, Alcarràs, Balaguer i Almacelles, així com de la Subdelegació de Defensa i de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn. També a regidors de la Paeria de Lleida, representants de l’Administració General de l’Estat (AGE) a Lleida, de la Generalitat de Catalunya i de l’Audiència Provincial i la Fiscalia de Lleida, entre d’altres.

[do_widget id=category-posts-pro-64]