La Policia Municipal de la Seu obre 22 expedients en la campanya de control de tinença de gossos

En els primers quinze dies de la campanya d’intensificació de control de tinença de gossos, la Policia Municipal de la Seu d’Urgell ja ha obert 22 expedients a propietaris d’aquests animals que han infringit la normativa municipal.

La majoria d’aquests 22 expedients s’han obert per manca de documentació de l’animal o de no estar censats. Els propietaris tenen un termini de 10 dies per a poder presentar davant la Policia Municipal la documentació de l’animal o per a poder regularitzar-lo en cas que encara no estigui censat. L’omissió d’aquest deure comportarà la sanció econòmica pertinent al propietari del gos en qüestió.

Els agents han realitzat un total de 40 identificacions a propietaris de gossos en aquells espais públics i zones verdes on hi ha col•locats uns cartells informatius que remarquen que es tracta d’una àrea sotmesa a més vigilància policial als propietaris de gossos que no recullin els excrements dels seus animals o si porten l’animal deslligat o sense morrió, en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa.

Com anècdota, la Policia Municipal ha detectat una presumpta anomalia. Es tracta d’un propietari que ha utilitzat la llicència d’un gos perillós, que ja és mort, per a un altre exemplar nou i que encara no havia regularitzat.

Recordem que aquesta acció s’emmarca en la segona fase de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la!, iniciada el passat mes de juliol, i que se centra en el saber gaudir dels parcs i jardins públics de la ciutat.

Les sancions podran arribar fins als 300 euros

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar la setmana passada modificació de l’ordenança municipal de control i tinença d’animals per tal d’incrementar de forma notable les sancions interposades als propietaris de gossos que infringeixin la normativa.

Així, les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal, etc.) passaran a ser d’entre 30 i 60€; les greus (com per exemple, no recollir les defecacions del gos) se situaran a la franja dels 150 als 200€; i, finalment, les molt greus (com, entre d’altres, portar el gos deslligat o sense morrió -en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa-, o la reincidència en les greus) s’apujaran fins al límit màxim permès per la llei sancionadora corresponent a una quantia d’entre 200 i 300€.

La Seu és casa teva. Cuida-la!

La campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la! continuarà incidint en la conscienciació sobre aquest tema; però, malauradament, la persistència d’alguns propietaris en el manteniment d’actituds incíviques provoca la implantació d’aquesta mesura, per tal de minimitzar el destorb que ocasionen els excrements dels gossos a tota la ciutadania, penalitzant els propietaris que no compleixin les seves obligacions respecte al manteniment de la netedat a la via pública.

 

TOTES LES NOTÍCIES