La Policia inicia el dia 15 controls de comportaments imprudents

Foto: arxiu

Com cada any, pel període hivernal es preveu una important entrada i circulació de vehicles al Principat. Aquesta afluència de turismes implica un increment notori del trànsit per les vies públiques i per tant pot augmentar el risc d’accidentalitat relacionat directament al comportament imprudent de certs conductors en carreteres interurbanes i secundàries situades en l’extraradi de les diferents parròquies del Principat.

Per aquest motiu i amb la finalitat de reduir els accidents de trànsit amb resultat de lesions, es considera necessari iniciar una campanya temàtica dirigida als comportaments imprudents dels conductors que puguin derivar en situacions de risc a causa de la seva imprudència. Aquesta campanya especifica s’iniciarà el dijous 15 de febrer a les 7 hores i finalitzarà el dijous 15 de març a les 19 hores.

Els articles de la Llei del Codi de la Circulació que es tindrà especialment en compte per la realització d’aquesta campanya especifica de comportaments imprudents són els següents:
– Conducció temerària que causi perill a les persones o coses.
– Circular a velocitat que excedeixi de la permesa.
– No cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència.
– Avançaments indeguts.
– No adaptar la velocitat en funció d’encreuaments, proximitats d’escoles i aglomeracions.
– No cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas de vianants.
– No respectar algun dels senyals d’obligació.
– No respectar la senyalització horitzontal de la calçada.
– No respectar la indicació d’un semàfor.

A tal efecte, s’efectuaran controls específics en llocs susceptibles de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent (control d’interseccions, control de semàfors, control de línies continues, passos de vianants, etc.), en zones interurbanes i s’intensificaran els controls radar per excessos de velocitat mitjançant el radar mòbil, vehicle i trípode.

El departament de Policia dona a conèixer la seva línia d’actuació amb la intenció d’informar al conjunt dels ciutadans.

Text: Servei de Policia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.