L’edifici administratiu de l’Obac d’Escaldes-Engordany ha acollit aquest divendres la cerimònia de cloenda i l’entrega de diplomes de la formació “Finançament del Terrorisme”, organitzada pel Cos de Policia d’Andorra. A l’acte hi han assistit funcionaris de l’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal especialitzats en delinqüència financera organitzada i en lluita contra el terrorisme.

La formació ha estat impartida per un Comandant de Policia, Cap de Secció del Grup Financer de la Brigada Criminal, Secció Antiterrorisme de la Direcció Regional de la Policia Judicial de París i s’ha desenvolupat del dimarts al divendres d’aquesta setmana, en el marc de les accions de formació que el Cos de Policia porta a terme amb la col·laboració de l’Estat francès.

Aquest curs té per finalitat proporcionar als membres dels Grups de Delictes de Blanqueig, Socioeconòmic, Jocs d’Atzar, i d’Anàlisi Operativa i Mitjans Tècnics d’Investigació, les eines i els coneixements necessaris i preceptius per a estructurar i garantir una lluita eficaç contra el terrorisme i el seu finançament. En particular, s’estudien les diferents modalitats i formes que adopta el fenomen terrorista, així com les vies utilitzades per al seu finançament, amb l’objectiu d’analitzar les estratègies d’investigació i de prevenció òptimes per fer-hi front. Especial menció mereix la Cooperació Internacional en aquest àmbit, la qual també ha estat part rellevant de la formació.

Dins d’aquest context, el dimecres passat es va organitzar la conferència “Finançament del Terrorisme”, a la qual van assistir-hi funcionaris de totes les àrees del Cos de Policia, així com altres actors i autoritats rellevants, en el marc de la lluita contra el terrorisme i el seu finançament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada