La policia espanyola comissa 300 gles farcides d’haixix en un control a la Vall d’Aran

Agents de la Policia Nacional han intervingut un total de 300 gles farcides d’haixix en un dels controls rutinaris que es porten habitualment a cap en la carretera N-230 que comunica Espanya i França. S’han detingut a dos ciutadans francesos que s’havien desplaçat fins a la ciutat de Lleida per proveir-se, amb la finalitat de la seva posterior distribució en territori francès. La droga, transportada a l’interior d’una motxilla en el maleter del vehicle, tenia un pes total de 3.240 grams.

El passat dia 28 de desembre, agents de la Unitat d’Estrangeria i Documentació dels (Lleida) van interceptar un vehicle que circulava per la carretera N-230, adreça França, en el marc dels habituals controls policials que es duen a terme. No oferint els seus ocupants explicacions congruents sobre el motiu del viatge i davant el seu notable estat de nerviosisme, els agents van procedir a la seva identificació. Després de realitzar un exhaustiu registre del vehicle, van localitzar en el maleter una motxilla en l’interior de la qual s’ocultaven 300 gles d’haixix embolicades en plàstic amb un pes total de 3.240 grams.

Els viatgers, ciutadans francesos d’origen magrebí residents en Tarbes, es desplaçaven amb habitualidat a la ciutat de Lleida per proveir-se, a causa de la diferència de preu que adquireix la substància que pot arribar a ser tres vegades més barata a Espanya que a França.

S’ha pogut comprovar a través del Centre de Cooperació Policial i Duaner de Melles-Els-Pont du Roy, lloc on treballen les policies de tots dos països, la reincidència en aquestes activitats per part dels detinguts tant a França com a Espanya.

Els detinguts, a els qui se’ls imputen presumptes delictes contra la salut pública, van ser posats a la disposició de l’Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar el seu ingrés a la presó provisional sense fiança.

 

TOTES LES NOTÍCIES