bancaja

José Luis Olivas, una de les persones que més poder polític i financer ha copat en els últims anys a València (va substituir a Eduardo Zaplana en la presidència de la Generalitat i després va ser president de Bancaja i del Banco de Valencia) va ser detingut ahir per la Guàrdia Civil. Amb ell van ser arrestats sis exalts càrrecs d’ambdues entitats i dos empresaris amics d’Olivas, les firmes dels quals van rebre crèdits impagats de 500 milions. Els agents investiguen a Suïssa i Andorra 140 milions desviats d’ambdues entitats, segons publica avui El País.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, a les ordres del jutge de l’Audiència Nacional Juan Pablo González, va efectuar ahir una batuda en la qual va detenir a Olivas i a altres vuit persones en una operació que es va estendre per Alacant, València, Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca. En síntesi, la recerca atribueix a Olivas i els altres banquers l’haver atorgat préstecs a empresaris amics per import de 500 milions, malgrat que aquests solament van exhibir com a garantia avals que sumaven la meitat d’aquests diners.

Segons la investigació, van concedir aquests crèdits saltant-se el procediment intern bancari per a la concessió de crèdits. I no solament això: una vegada que els bancs van detectar que els prestataris incomplien els terminis i no anaven a retornar els diners, en lloc d’activar el procediment i executar els avals, van decidir entrar a formar part de l’accionariat de les empreses deutores, afegeix el mateix rotatiu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada