El  cos de Policia comença, a partir del proper 13 de novembre i fins el 8 de gener, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues per part dels conductors. Com és habitual en època de les festes de Nadal, es preveuen un seguit de controls per tal de reduir la sinistralitat a les carreteres.

Aquesta campanya respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores del 13 de novembre fins a les 19 hores del 8 de gener del 2018.

Els controls preventius d’alcoholèmia segueixen el pla d’actuació marcat pel Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d’informació a l’opinió pública té per objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol. Com en d’altres anys, s’anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d’evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

L’actuació policial seguirà els criteris següents en les conduccions sota l’efecte de begudes alcohòliques:

1. Se sancionarà per la via administrativa:
– Els conductors professionals amb una taxa d’alcoholèmia de 0,2 g/l a 0,5 g/l.
– Els conductors no professionals amb una taxa d’alcoholèmia de 0,5 g/l a 0,8 g/l.
Per via administrativa, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d’un mes, juntament amb una sanció imposada pel Cos de Policia de 150,25 euros.

2. Es detindrà:
– Els conductors professionals amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,5 g/l.
– Els conductors no professionals amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l.
– Tots els conductors que refusin sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.
Les conseqüències jurídiques d’aquestes infraccions per la via penal comporten:
– Conductors professionals: pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys. El Tribunal pot imposar, a més, la pena d’inhabilitació per a l’exercici de l’ofici o el càrrec fins a quatre anys.
– Conductors no professionals: pena de presó fins a un anys o arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys.
– Refús de sotmetre’s a la prova de control d’alcoholèmia: pena de privació del permís de conduir fins a tres anys, i fins a quatre anys per als conductors professionals.

(Text: cos de Policia)

2 comentaris

  1. Pues sí que és veritat! No us negueu a fer el test, només que us porten a l’Hospital o un CAP perquè l’anàlisi, que es un acte mèdic, sigui fet por personal calificat. A demés que els resultats són molt més fiables us dona casi 1 hora per recuperar…

  2. A cadascun el seu: ells metges i infermeres no posan multas. La Policía no fa análisis clínicas! Demaneu que us portem a un centre clinique amb garanties de profesionalidad i imparcialitat! És el vostre dret…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada