La Policia dobla les sancions per no portar el cinturó o parlar amb el mòbil mentre es condueix

El Cos de Policia ha doblat les sancions per no portar posat el cinturó de seguretat o parlar pel telèfon mòbil mentre es condueix. El cos ha realitzat entre els mesos de març i juny, una campanya temàtica preventiva de circulació (telèfons mòbils, cinturons de seguretat, motocicletes i ciclomotors, documentació, estat dels pneumàtics i enllumenat), amb la finalitat de conscienciar i corregir certes actituds davant del volant, i per garantir una millor seguretat dels conductors i vianants.

El resultat de la campanya és el que es detalla a continuació:

 

Mes de març

Del 5 al 11 de març, ús de telèfons mòbils i cinturons de seguretat

Dels 362 vehicles controlats, s’han sancionat 117 conductors, un 32,32% dels vehicles controlats, per les infraccions següents:

– 99 infraccions per circular sense portar degudament cordat el cinturó de seguretat

– 21 infraccions per utilització de telèfon mòbil durant la conducció

Esmentar que en l’anterior campanya es va sancionar un 15,63% dels conductors controlats (veure comunicat del 22/12/2011).

 

Del 19 al 25 de març, controls de motocicletes i ciclomotors

Dels 258 vehicles controlats, s’han sancionat 38 motoristes, un 14,72% dels vehicles controlats, per les infraccions següents:

– 35 infraccions en relació a la documentació obligatòria (permís de conducció, assegurança, ITV)

– 6 infraccions per incompliment d’alguna norma de circulació

– 2 infraccions per l’ús obligatori del casc

– 1 infracció per excés de soroll

– 1 infracció per circular amb pneumàtics en mal estat

Esmentar que en l’anterior campanya es va sancionar en tres períodes diferents un 12%, un 11% i un 7,50% respectivament dels conductors controlats (veure comunicat del 30/08/2010).

 

Mes de maig

 

Del 7 al 13 de maig, controls de documentació

Dels 1046 vehicles controlats, s’han sancionat 124 conductors, un 11,85% dels vehicles controlats, per les infraccions següents:

– 156 infraccions en relació a la documentació obligatòria (permís de conducció, assegurança, ITV)

 

Mes de juny

 

Del 4 al 10 de juny, estat dels pneumàtics i enllumenat

Dels 724 vehicles controlats, s’han sancionat 26 conductors, un 3,59% dels vehicles controlats, per les infraccions següents:

– 20 infraccions en relació a l’enllumenat

– 9 infraccions per circular amb pneumàtics en mal estat

 

En el decurs d’aquesta campanya s’ha intentat sensibilitzar els conductors sobre la necessitat de fer ús del cinturó de seguretat, car per si mateix constitueix un important element de seguretat per a les persones. D’altra banda, el fet d’utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció, representa un element de distracció i incrementa el risc de poder patir un accident de trànsit. També pel que fa a les motocicletes s’ha incidit en el compliment de les normes de circulació, ús obligatori del casc, nombre de passatgers, així com en les seves condicions tècniques i administratives i el possible excés de soroll. Així mateix pel que fa als vehicles en general s’ha incidit en relació a la documentació obligatòria (permís de conducció, assegurança, ITV, etc…), com també en l’estat dels pneumàtics i el funcionament de l’enllumenat, circumstàncies que influeixen notòriament en la seguretat dins la circulació viària.

Tanmateix seguint el pla d’actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, el Cos de Policia continua amb les campanyes preventives d’alcoholèmia (veure comunicat del 12/02/2012), i el proper període es realitzarà del 16/07/2012 al 22/07/2012, de les 20 h a les 08 hores (ambdues dates incloses).

Els Cos de Policia en la seva política d’informació, el que pretén és reduir el nombre d’accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants, i és per això que les fa públiques.

 

2 comentaris

  1. M´agradaria que es sancionés també qui fuma, menja o es treu un jersei mentres conduieix, o canvia de CD o tecleja el GPS, o escriu amb l´ipad o té la dona…no sé si m´explico. O tot, o res.

  2. sera per tots,o en funciò del cotxe,que ja ens coneixem….

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES