L’incident de l’os abatut podria tenir conseqüències penals o administratives. Ho determinarà la policia un cop rebi l’informe dels tècnics de Medi Ambient i dels banders. Mentrestant l’episodi ha creat un gran enrenou. Per l’oposició, les retallades al parc han provocat deixadesa a les instal·lacions, una opinió que comparteix APAPMA.

La mort de l’os bru que es va escapar del seu recinte de Naturlàndia ha provocat el tancament temporal del parc per revisar exhaustivament els sistemes de seguretat de les instal·lacions.Els tècnics dels banders i el departament de Medi Ambient, després d’analitzar el recinte, preparen un informe tècnic que determini les causes dels fets. Posteriorment serà la policia qui dictamini si s’ha d’imposar algun tipus de sanció administrativa o penal.

L’actuació dels treballadors, que van decidir sacrificar l’animal en comptes d’adormir-lo davant la situació de risc i la facilitat amb què l’ós s’hauria escapat del recinte, han provocat les primeres reaccions.  El president d’APAPMA, Carles Iriarte, està a l’espera de rebre l’informe on s’expliqui què ha passat, però a priori li “sobta molt la successió dels fets que malauradament han acabat amb la mort de l’os”.

Des de l’oposició comunal han posat en dubte les mesures de manteniment del parc i opinen que les darreres retallades han provocat una situació de deixadesa en la instal·lació que podria haver propiciat l’incident de l´ós. L’incident ha generat un gran revolt a les xarxes socials i des de la plataforma  Change.org s’han recollit en les darreres 24 hores prop de 600 signatures en contra que al parc de Naturlàndia hi hagi animals.

9 comentaris

  1. Com sempre ja se ho faran venir bé perque no en tingui, dubto molt que la policia tingui la experiencia suficient en aquestos casos, millor gent de fora amb experiencia.

  2. La policia no ha de determinar RES, s’ha de limitar a fer la seva enquesta i investigació i posar en mans de la Batllia el resultat de les pequises i serà el BATLLE qui determinarà si hi han responsabilitats penals. Solament faltaria que els policies, que amb feines tenen l’ensenyament general bàsic determinin si hi ha responsabilitats penals. Per favor… que estem al món occidental

    1. Lo que determine la policía dependerá del informe de medio ambiente……….. osea que tengo serias dudas de que llegue a algún sitio. Si le hacen el mismo caso que a las denuncias de maltrato animal o los cuidados de los perros de la perrera !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada