El cos de Policia ha detingut un home, romanès no resident de 32 anys d’edat, per la presumpta estafa amb bitllets de 5 euros a establiments comercials.

El dia 8 de novembre el Cos de Policia va alertar els comerciants d’una estafa que s’estava duent a terme a establiments del país amb bitllets de 5 euros.

Aquesta consistia en que els autors es presentaven en establiments comercials del Principat, amb la intenció de poder efectuar el canvi de bitllets de 5 euros, que normalment presentaven en feixos amb molts bitllets d’aquesta quantia, per bitllets més grans (20,50,100€,etc.). En trobar-se en feixos els bitllets de 5 euros, l’empleat del local comercial procedia a comptar-los.

Una vegada el treballador havia verificat que els bitllets eren de curs legal, l’autor insistia en agafar novament el feix de diners amb l’excusa de recomptar-los o bé endreçar-los, mentre que de forma molt hàbil i discreta, i davant la presència de l’empleat, treia algun dels bitllets de 5 euros que hi havia al feix comptat per la víctima amb anterioritat, i se’ls amagava.

Com que es feia amb la presència constant de la víctima, aquesta normalment donava per fet que ja els havia comptat i guardava els bitllets de 5 euros a la caixa registradora, donant a l’autor de la presumpta estafa el bitllet més gran de curs legal.

Arrel de la col·laboració dels comerciants, que van facilitar dades molt precises de l’autor, i la minuciosa investigació efectuada, es va poder arribar a identificar el presumpte autor d’aquest tipus d’estafes.

Es tracta d’un romanès no resident de 32 anys d’edat, detingut aquest dimarts i que ja ha passat a disposició judicial.

Des del 25 de setembre fins al moment de la detenció, s’havien denunciat cinc fets delictius amb aquest modus operandi.

El nombre d’alertes rebudes de comerciants és molt superior, ja que en molts casos no van poder efectuar l’estafa gràcies a l’avís de la Policia del 8 de novembre sobre aquest tipus d’estafes.

(Text: Policia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada