policia

El dia 8 de novembre del 2014 es va produir un robatori amb violència a la Joieria Art d’Or, situada a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, on els autors van fer servir una arma de foc per cometre l’acció delictiva.

Inicialment el cos de Policia va activar el protocol relatiu a infraccions penals greus consistent en el tancament i reforç dels punts fronterers, així com la diversificació i intensificació dels controls a l’interior del país.

Paral·lelament també es va endegar una investigació a fi i efecte de recollir els indicis necessaris per a la identificació i localització dels autors del robatori. Arrel de la minuciosa investigació i la troballa d’indicis suficients a fi d’establir l’autoria dels fets, el dia 10 de novembre efectius del cos de Policia van procedir a la detenció de dues persones a Sant Julià de Lòria.

En el moment de la detenció es va poder constatar com els detinguts estaven ferits, un d’ells amb un tall en una mà i l’altre amb un turmell que s’havia torçat en fugir per les muntanyes del Principat. Tanmateix es va descobrir, entre les pertinències que duien, menjar adquirit en un supermercat amb data de compra posterior a l’acte delictiu, i medicaments per curar les lesions esmentades.

Seguint la línia d’investigació dels aliments i la medicació, es va identificar un vehicle de la marca Opel amb matrícula d’Espanya amb tres ocupants, dos homes i una dona. Aquests haurien facilitat als autors materials del robatori la logística suficient a fi i efecte de permetre la seva fugida.

Posteriorment, aquest vehicle va ésser localitzat a les immediacions d’un poble de Sant Julià de Lòria. En comprovar la titularitat del vehicle, es va constatar que pertanyia a una súbdita sèrbia resident a Espanya. L’enquesta va permetre identificar-la com una de les tres persones que van comprar els aliments i la medicació, que posteriorment van lliurar als presumptes autors en un poble de Sant Julià de Lòria.

A partir d’aquell moment, i tenint en compte que el cas es trobava judicialitzat, es va trametre una comissió rogatòria internacional, sol·licitant la detenció de la titular del vehicle. En execució d’aquesta demanda internacional, la dona sèrbia va ser detinguda per les forces de seguretat espanyoles en una població catalana.

El passat 15 d’abril també es van detenir a Andorra dos súbdits serbis residents a Espanya, implicats en el robatori. D’aquests dos, un era el marit de la dona detinguda a Espanya, i presumptament una de les tres persones (juntament amb la seva dona) que haurien facilitat els medicaments i el menjar als autors materials del robatori.

Els dos homes serbis, en el moment de la detenció, es trobaven al nostre país per tal de contactar amb un advocat d’Andorra, amb la finalitat de poder defensar i sol·licitar la revocació des del Principat de l’ordre de detenció de la dona sèrbia detinguda a Espanya.

Abans d’ahir es va procedir al trasllat de la dona sèrbia extradida des d’Espanya fins Andorra. Aquesta, després de prestar declaració davant la batlle que instrueix el cas, va ser ingressada al Centre Penitenciari de la Comella, on el seu marit roman des del mes d’abril d’enguany.

Aquesta investigació ha culminat doncs amb la detenció de cinc persones, en tant que presumptes autors del robatori amb violència referit anteriorment. D’aquests, quatre resten a l’espera de judici al Centre Penitenciari.

S’ha efectuat una investigació minuciosa, complexa i llarga per part dels membres del Cos de Policia, que si bé no ha permès retrobar encara el botí, sí que ha fet permès identificar i detenir-ne als autors materials, així com als col·laboradors d’aquests. A més, gràcies a la col·laboració internacional a través d’Interpol, i amb l’ajuda de les forces de seguretat espanyoles, el Cos de Policia ha pogut resoldre un cas greu que va crear una important alarma social al nostre país.

(Text: cos de Policia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada