medina

 

La Policia ha detingut un total de 62 persones entre el mes d’octubre del 2013 i el gener del 2014 per conduir superant la taxa d’alcoholèmia permesa. Segons ha informat el portaveu de la Policia, Sergi Medina, d’aquestes detencions, 24 s’emmarquen en les campanyes de controls preventius d’alcoholèmia, mentre que les altres s’han detectat per infraccions en el Codi de circulació o per accidents. Pel que fa als controls preventius, se n’han fet un total de 1.659, dels quals 26 han donat un resultat positiu, però dos han derivat només en sancions administratives. Això comporta un 1,56% de positius en relació als controls efectuats.

Amb l’objectiu de dissuadir la conducció sota els efectes de l’alcohol i de conscienciar la població sobre el risc que comporta, la Policia fa campanyes de controls preventius d’alcoholèmia. Des del mes d’octubre hi ha hagut deu períodes de campanya que s’han dut a terme entre les 19 hores i les 7 hores.

En els controls, els agents han controlat vehicles aleatòriament amb la finalitat d’informar els conductors i també de controlar la taxa d’alcoholèmia. Durant els deu períodes d’aquests quatre mesos s’han efectuat un total de 1.659 controls, dels quals 26 han donat resultat positiu. El portaveu de la Policia, Sergi Medina, ha explicat que dels 26, 24 han hagut de ser detinguts per superar la taxa de 0,8 grams per litre de sang, mentre que a dos només se’ls ha imposat sanció administrativa perquè estaven per sota d’aquesta taxa.

El resultat dels controls positius representa un 1,56% dels controls efectuats, que segons Medina s’emmarca en la mitjana dels països veïns, que solen tenir uns resultats semblants.

D’altra banda, a més dels controls efectuats, durant aquest mateix període de temps la Policia ha detingut un total de 38 persones per conducció sota l’efecte de l’alcohol que s’han detectat per infraccions en el Codi de circulació, 16, o per estar implicats en accidents, que han estat 22.

Així doncs, sumant els detectats en les campanyes de prevenció i els detectats per accidents o infraccions, des de l’octubre s’han detingut un total de 62 persones per conducció sota els efectes de l’alcohol.

Medina ha assenyalat que entre els detinguts destaca un conductor que va donar una taxa d’alcoholèmia ‘força elevada’, de 3,93 gr/l. Del total de detinguts, 18 van donar una taxa entre 0,81 i 1,20 gr/l, 19 van donar entre 1,21 i 1,60 gr/l, 15 van donar entre 1,61 i 2 gr/l, i 10 es van situar per sobre dels 2 gr/l.

Pel que fa a la procedència dels detinguts Medina ha assenyalat que 13 són turistes, mentre que tota la resta eren nacionals andorrans o residents de diferents nacionalitats. A més, la franja d’edat amb més detencions per aquest motiu és la dels 26 als 40 anys, entre els quals s’han trobat una trentena de persones.

També destaca d’entre les xifres facilitades per la Policia el fet que el nombre de dones detingudes és molt inferior al d’homes. Mentre que s’han detingut un total de 53 homes, només s’han detingut 9 dones.

El portaveu de la Policia ha assenyalat que des del Cos es continuarà treballant amb campanyes similars per prevenir de la conducció sota els efectes de l’alcohol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada