basarEl Govern ha informat aquest divendres que des que va obrir el negoci del basar Bon Preu, propietat d’un empresari xinès, a principis de febrer s’han incoat dues sancions per treball clandestí, amb sancions de 6.000 i 3.000 euros respectivament. A més, el gerent del negoci ha estat convocat aquest dijous passat per declarar a les dependències policials, després de les darreres denúncies dels treballadors i posterior intervenció de la Policia.

No ha passat ni un mes des de l’obertura a Andorra la Vella del primer basar d’un empresari xinès que aquest ja acumula dues incoacions de sanció per treball clandestí per valor de 6.000 euros i 3.000 euros.

El dia 12 de febrer el Servei d’Inspecció de Treball (SIT) va fer la primera inspecció d’ofici conjuntament amb agents de la Secció d’Immigració de la Policia durant la qual van controlar dos treballadors sense autorització.

Una nova inspecció que es va repetir dos dies més tard, el 14 de febrer, va servir per notificar a l’administrador de la societat la incoació d’un expedient de 2 sancions de 3.000 euros cadascuna per tenir dos treballadors (controlats en la inspecció del dia 12) sense autorització; i una altra de 3.000 euros perquè en aquesta nova inspecció van controlar un d’aquests treballadors sense autorització d’Immigració.

El dia 19 de febrer un treballador va formalitzar una denúncia al SIT, i el dia 24 li van prendre declaració. Dos dies més tard, el 26 de febrer és quan es va produir la intervenció de la Policia a l’establiment per problemes entre extreballadors i el gerent; i l’endemà, és a dir, aquest dijous, dos treballadors van formalitzar una denúncia a Treball contra el negoci.

La Policia va convocar el dia 27 de febrer el gerent del negoci per prendre-li declaració després dels fets ocorreguts entre dimecres i dijous.

El gerent no ha aportat tota la documentació necessària, tot i que va presentar una sol·licitud de residència i treball per compte propi. De fet, el propi gerent va declarar a l’ANA dimecres a la nit que que està tramitant el seu permís de residència i treball des de fa dues setmanes, i que per tant encara no pot exercir les seves tasques dins del local. A més, les altres dues eprsones controlades en situació irregular no han efectuat cap tràmit al Servei d’Immigració.

3 comentaris

  1. M’en alegro k hagi passat, hi han petits empresaris de Andorra k els hi han denegat el permis i ara a un xines si li han donat! es clar k segur k a darrera hi han importants personatges andorrans, pero es una vergonya, donem feina al xinesos i de aki a la ilegalitat! Perque no el proxim cap de govern xines!! i que consti k no soc racista pero tots sabem lo k comportara deixar obrir comerços xinesos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada