En  els darrers mesos el servei de Policia ha controlat diverses persones de nacionalitat italiana amb residència a Espanya, que venien expressament al Principat, per cometre estafes en la venda a particulars de rellotges imitació de marques de luxe.

La forma d’operar sol ser que trien una víctima, normalment algun vianant d’avançada edat, i des del vehicle que condueixen, sent de lloguer i nou, donant sensació a la víctima de tenir cert nivell econòmic, demanen parlar amb ell. Una de les seves tàctiques habituals és explicar que es troben de pas per Andorra i que tenen problemes amb la seva tarja de crèdit o qualsevol altra excusa i no disposen de diners, mostrant-se molt amoïnats.

Aleshores ofereixen a la víctima la possibilitat de comprar-los un set de dos rellotges que l’estafador diu haver adquirit, portant adherida una etiqueta d’un preu, posat per l’estafador, en els darrers controls amb un valor de 100 euros, oferint-li la possibilitat d’adquirir-lo una mica més barat, per un motiu de necessitat. Altres vegades els rellotges no porten etiqueta i indiquen que els hi hauria costat uns 500 euros, arribant a baixar el preu fins a 100 o 150 euros.

En els diferents controls efectuats per la Policia s’ha trobat al vehicle entre 15 i 20 jocs de rellotges, així com la factura de compra d’uns magatzems xinesos de venda al major a Espanya, comprovant que cada caixa amb dos rellotges valia 6 euros. A més a més, els rellotges són de mala qualitat, amb alguna de les peces de plàstic.

La majoria dels individus tenen antecedents a Espanya i França per aquest tipus de delicte, dedicant-se alguns d’ells des de fa anys a la venda a particulars, no només de rellotges, sinó també de jaquetes, simulant ser de marca i cars i de bon material, i oferint-los a preu més econòmics a les seves víctimes.

S’alerta de no adquirir aquest tipus de productes i de trucar als nostres serveis en el cas que es detecti la presència de persones que els ofereixen a la via pública. Les víctimes d’aquest tipus d’estafa no solen denunciar-ho al no tenir cap comprovant de compra, però si algú creu haver estat víctima de la compra d’aquest tipus de rellotge per les persones mencionades, pot cursar la corresponent denúncia.

(Text i foto: cos de Policia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada