S’incrementen les persones que es dediquen al contraban amb fardells el 2016. Sobretot a la zona del Pas de la Casa, on també hi van actuar més bandes organitzades. La policia ha augmentat les inspeccions i els controls als comerços. L´any passat es van comissar gairebé 130.000 paquets de tabac, un 70% més que el 2015.

Els darrers anys s’han incrementat els decomissos de tabac. Els esforços de la lluita contra el contraban van donar l´any passat fruit i es va arribar gairebé als 130.000 paquets de tabac comissats.

El 2016 l´increment es va notar sobretot al Pas de la Casa. El director de la policia, Jordi Moreno, explica que “en aquesta zona es va constatar un increment important de les persones que pujaven a dedicar-se al contraban”. A més, afegeix, ho feien “amb els farcells tradicionals per la muntanya” i destaca “un increment important de bandes organitzades, sobretot del costat francès”.

Pel que fa a aquestes bandes, el sistema de contraban ha canviat; ara es compren petites quantitats en diversos comerços, i és més difícil de detectar.

Tot i que Moreno assegura que s’ha notat la disminució dels contrabandistes al Pas de la Casa, l’operatiu no s’ha tancat i s’han ampliat els controls als comerços de tabac. Indica que “s’estan fent més inspeccions d’inventaris i vigilàncies per controlar la gent que entra” per comprovar “si efectivament es ven el tabac que legalment es pot vendre”.

Finalment, les operacions també s’encaminen al bloqueig dels diners que provenen del contraban.

La direcció de la policia creu que amb els reforços i les investigacions d’aquest any s’aconseguiran bons resultats.

5 comentaris

  1. Doncs es molt fàcil, mireu botigues al Pas de 80m2 els cotxes que es compra l’amo.
    Blanc i amb botella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada