curs-policiaDins el marc de col·laboració entre la Police Nationale francesa i el Cos de Policia d’Andorra, s’ha organitzat una formació en matèria de frau documental, destinat tant a personal policíac com a d’altres àmbits governamentals.

Aquesta formació, anomenada ‘Règlementation et lutte contre la fraude documentaire’, té com objectiu adquirir coneixements sobre falsedats en documentació, en base a un temari que inclou la reglamentació transfronterera, diferents suports de documents, elements de seguretat adoptats, tipus de manipulacions, metodologia de control i exercicis pràctics d’anàlisi entre d’altres, encaminats a la detecció de documentació falsificada o manipulada.

L’equip de formadors esta integrat per quatre membres de la Direction départamentale de la police aux frontières (DDPAF) des Pyrénées Orientales de França.

El curs s’ha desenvolupat en tres períodes setmanals; un primer entre els dies 14 i 18 d’octubre, un segon entre el 4 i 8 de desembre i el tercer entre el 25 i 29 de novembre d’enguany. En aquest han participat 44 persones, totes personal del Cos de Policia (fronteres i immigració), del Servei d’Immigració, de Passaports així com la directora d’Interior.

La cerimònia de cloenda ha tingut lloc el darrer dia 29 de novembre a les 14:30 hores. Aquest acte, en que han estat lliurats els diplomes acreditatius al personal format, ha comptat també amb la presència del Commissaire Divisionnaire Christian LAJARRIGE, Directeur Départemental des Pyrénées Orientales de la mateixa DDPAF i el Commissaire Divisionnaire Gilles SABATIER, Chef du Centre de Coopération et Douanière (CCPD) du Perthus.

Text i foto: Servei de Policia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada