La Policia alerta d’una nova onada d’estafes telefòniques a establiments comercials

Un agent de la Policia d'Andorra al telèfon
Un agent de la Policia d’Andorra al telèfon

El Cos de Policia ha rebut en els darrers dies vàries denúncies i constatacions per estafes telefòniques a establiments comercials, on s’utilitza gairebé sempre el mateix “modus operandi”. La persona que truca es fa passar per una coneguda empresa de transport internacional i diu que de manera urgent s’ha de pagar o enviar diners per a poder fer arribar mercaderia al seu comerç. La majoria de vegades saben les identitats dels responsables o directors de l’establiment, fent més creïble que el que demanen és cert, fet que provoca que es caigui fàcilment en l’engany.

Cal destacar, que en les diverses onades de trucades que s’han produït, els estafadors truquen des de números de telèfon estrangers i parlen en llengua castellana amb accent sud-americà. Si mai es rep alguna trucada des de números de telèfon desconeguts, no s’ha de fer res del que demanin i cal contactar immediatament amb els seus responsables o caps per a verificar la veracitat de la trucada.

Si s’ha estat víctima d’estafa, el Cos de Policia recomana que es cursi denúncia escrita en qualsevol de les seves oficines i en cas de dubte es pot trucar als telèfons 110 o 872000.

TOTES LES NOTÍCIES