La Policia alerta d’extorsions de caire sexual a través d’Internet

policiaDes del departament de Policia s’informa que en el darrers temps s’han presentat diverses denúncies totes relacionades amb el mateix tipus delictiu, vinculat a la privacitat sexual dels denunciants.

Bàsicament l’extorsió consisteix en que a través del contacte generat a través de xarxes socials, blogs o altre mitjà de comunicació electrònica, un usuari/a estableix contacte derivant la seva conversa en un marc sexual. Aprofitant l’ús de les webcams, mostra a la part afectada (en aquell moment encara no ho sap) imatges de contingut sexual, fent que interactuï amb ell/a i doncs es produeixi el que podríem considerar una “ciber relació sexual” provocant que s’intercanvií imatges entre ambdues parts.

Tot i que en un primer moment l’afectat es troba satisfet en l’intercanvi realitzat i satisfet per la seva fita, la sorpresa arriba quan l’altra part li ensenya que ha enregistrat les seves imatges de caire sexual i li demana d’efectuar un pagament per no difondre les seves imatges als seus contactes. Normalment acostumen a facilitar l’enllaç d’una de les plataformes de visualització de les més conegudes, per certificar l’existència de l’enregistrament, i sol·licitar el pagament per algun dels mitjans poc rastrejables a països llunyans.

L’import sol·licitat acostuma a ser de petites quantitats d’entre 100 i 150 €, fet que en ésser imports assumibles provoca al perjudicat la voluntat d’efectuar el pagament i no enfrontar-se a la vergonya que podria provocar la publicació de les imatges captades als seus contactes o persones conegudes.

Des dels nostres serveis a part de recordar el fet de valorar quin tipus d’informació es comparteix a través d’Internet, recomanem no efectuar el pagament sol·licitat, ja que no garanteix que no sigui publicat ni que ens demanin més diners, així com tampoc ens hem trobat en cap cas que quan el pagament no s’ha realitzat, s’hagi publicat el contingut obtingut. No obstant aquest darrer fet no es pot descartar, a l’ésser una acció estrictament basada en la voluntat de l’infractor.

Tot i ésser conscients de la privacitat i sentit d’avergonyiment que produeix ésser víctima d’aquest tipus d’extorsió, aconsellem que es denunciïn prop dels nostres serveis, tot recordant que la prevenció i el sentit comú són la millor manera de prevenir els fets expressats.

(Text: cos de Policia)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.