La Policia alerta d’estafes massives en pàgines web d’articles de segona mà

despatx central de la policia
Rètol de la Policia. Foto: Arxiu

El Cos de Policia ha alertat d’un increment de denúncies de persones que volien vendre alguns objectes a pàgines web d’articles de segona mà -tipus Wallapop, Facebook o altres-, on els suposats compradors els contacten mostrant interès pel producte i després, els expliquen que no poden recollir-lo i que enviaran una empresa comercial que els donarà els diners convinguts en un sobre i s’emportarà l’objecte.

Passats uns dies, tornen a escriure als propietaris explicant que aquesta suposada empresa demana un suplement en concepte d’assegurança. Així que, demanen al venedor que ho pagui amb antelació a través d’una pàgina web de la suposada empresa i li diuen que afegiran aquest import als diners ja pactats. Posteriorment exigeixen més diners amb qualsevol excusa, amenaçant al comprador de reclamar a la Interpol si no es fa el pagament.

Des del Cos de Policia es recomana que, es tingui especial compte amb el llenguatge utilitzat per l’interlocutor. És sospitós, si sembla que el text està traduït directament d’un altre idioma. També es recorda que, les empreses comercials i de transport, utilitzen adreces corporatives, no genèriques.

TOTES LES NOTÍCIES