La Policia alerta de nou d’intents d’estafa comprant productes d’alta gamma

policia
Darrerament el Cos de Policia ha detectat, mitjançant haver rebut denúncies, un tipus d’estafa dirigit a establiments comercials, on l’autor o autors adquireixen articles d’alta gamma d’elevat valor econòmic.
Els estafadors contacten per telèfon o correu electrònic amb l’establiment, interessant-se per un o varis articles. Faciliten una identitat falsa així com informació de targetes de crèdit emeses per entitats estrangeres, per tal d’efectuar la compra. En cas que la transacció manual s’efectuí satisfactòriament, la mercaderia s’envia per empreses de missatgeria o és recollida per altre mitjà de transport, restant els defraudadors fora de les nostres fronteres.

Una vegada els estafadors adquireixen la mercaderia, intenten efectuar posteriorment d’altres adquisicions al mateix comerç, fins el moment que el banc operador alerta del frau a l’establiment, tractant-se d’operacions realitzades manualment on la víctima final és el propi establiment.

Doncs el Cos de Policia vol informar d’aquestes circumstàncies per tenir en compte en realitzar transaccions sense presència física de les targetes o validació electrònica, vist que aquest tipus de frau és habitual.

(Text: cos de Policia)

TOTES LES NOTÍCIES