isardsLa població d’isards de les reserves nacionals de caça de Catalunya gestionades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, es manté estable en uns 6.000 exemplars. Tot i que el número d’animals d’aquesta espècie ha disminuït en relació amb l’any 2012, aquesta fluctuació es considera normal.

El cap d’àrea d’Activitats cinegètiques, Ricard Casanoves, ha manifestat que a Catalunya hi ha entre 10.000 i 11.000 isards, el que permet una aprofitament per a la caça i el turisme vinculat a la natura.

L’estat de l’isard a Catalunya s’ha presentat al Congrés Internacional sobre aquest animal que se celebra a Bellver de Cerdanya.

 Casos puntuals de pestivirus

El número d’isards s’ha recuperat després de l’afectació del pestivirus, en especial el 2006. Enguany s’ha detectat casos puntuals de la malaltia al parc natural del Cadí-Moixeró, malgrat que no han afectat la demografia.

El catedràtic de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i fundador del Servei de Ecopatologia, Santiago Lavín, ha explicat que “són inevitables brots puntuals però sense risc per a l’espècie”.

(Foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada