La població de la Seu està cada vegada més formada en noves tecnologies gràcies al Punt Òmnia

punt-omniaEl Punt Òmnia ha presentat la programació per al present quadrimestre amb una peculiaritat molt destacable: no ofereix cap formació en iniciació a la informàtica.

Després de 12 anys de funcionament i amb una mitjana de 8.000 usos anuals, un dels principals objectius del recurs com és evitar la fractura digital sembla que comença a trobar-se en vies d’assolir-se. El descens de persones que demanen cursos d’iniciació ha estat progressiu, essent la tipologia de formació amb més demanda els primers anys de funcionament del recurs.

En aquests moments les formacions més demandades són ja de nivells més avançats, trobant-se entre les demandes principals els cursos de retoc de fotografia, multimèdia i àlbums digitals. Aquest fet és valorat molt positivament tant per la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, com per la dinamitzadora del recurs, l’Ester Collado.

“És un fet paradoxal que estem satisfets de no oferir una formació en concret, però aquest fet es dóna per un bon motiu: la gent cada cop ho necessita menys”, afirma Vives. “Cal tenir en compte, a més, que la mitjana d’edat dels usuaris d’Òmnia és de prop de 50 anys; això significa que cada cop hi ha a la Seu més gent gran formada en noves tecnologies”.

Per la seva banda, Ester Collado, manifesta que “fa dotze anys que treballem en la formació de persones que volen estar al dia en noves tecnologies, persones que no volen quedar-se erere, i poc a poc estem aconseguint aquest gran repte. L’Òmnia és un espai viu gràcies a la participació de tots els seus usuaris i a les seves ganes de d’aprendre.”

Cal recordar que el Punt Òmnia és un recurs socioeducatiu que s’ofereix com a espai d’accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació afavorint la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’un recurs del tot inclusiu que pretén acabar amb l’analfabetisme tecnològic.

 

 

TOTES LES NOTÍCIES