La pluja i el fang complica la participació d’Albert Llovera a Suècia

Albert Llovera, abans d’iniciar el desplaçament a Höljes (Suècia), no comptava amb la possibilitat que un dels escenaris emblemàtics del Campionat de Món de Rallycros estigués en un estat molt delicat a causa de la pluja que va caure de forma generosa sobre l’escenari.
El pilot andorrà, que va mantenir l’esperança fins al final, no va poder superar el tall de les semifinals i va quedar fora de la jornada en la qual es decideixen les classificacions finals.

Després de 4 voltes de reconeixement, les coses no van començar massa bé per Llovera en la màniga qualificativa inicial, es va situar en la posició 17 (3’53”358). En la continuació no van millorar les coses, una virolla li va fer empitjorar el seu crono (4’15”776) encara que va guanyar dues posicions en la classificació. La progressió va seguir en les dues mànigues finals en les quals va ocupar la 13a posició (3’48’698) i 14a posició (3’47”339) respectivament.
És evident, que en aquesta competició qualsevol lapsus té conseqüències determinants de cara al resultat final del meeting. En el seu cas, Llovera va pagar molt car els seus dubtes inicials en una pista que no coneixia i que no estava en les millors condicions.

El pilot andorrà comentava d’aquesta manera com va patir per mantenir el seu cotxe en la pista del Höljes Motorstadion: “La pluja va deixar la pista en un estat molt complicat. Mantenir el vehicle en la pista era difícil, en portar el pes concentrat en la part posterior controlar la derrapada era l’objectiu a aconseguir. En alguna de les mànigues vam estar prop d’aconseguir-ho però en una altra (la segona) no vam poder evitar una virolla.
Estar entre els dotze millors i estar en semifinals no va ser possible, a pesar que abans de l’última mànega, amb pista seca, encara hi havia alguna possibilitat. No obstant això en la mateixa línia de sortida es va posar a ploure de forma torrencial i ..”.

Llovera es mostrava contrariat perquè no havia pogut complir amb un dels objectius prioritaris del cap de setmana: “Havíem treballat molt en el cotxe per millorar l’efectivitat de la frenada. Amb la pluja, el fang, … la potència de la frenada no era necessària, més aviat al contrari, no hem pogut provar res. En fi, de tot s’aprèn i en les condicions que hem competit avui també he pres nota de diverses coses a tenir en compte. Per cert els pilots nòrdics aquests detalls els tenen més que controlats”.

La tercera cita a la qual acudirà Albert Llovera al volant del proto de Krzysztof Holowczyc serà en el Circuït de Barcelona – Catalunya. Aquest escenari serà, una vegada més, preparat perquè es pugui disputar un dels meeting del Campionat de Món de Rallycros.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.