La plataforma ‘Sí als nostres drets’ demanarà als partits portar la despenalització de l’avortament en els programes

La plataforma ciutadana Sí als nostres drets, a favor de la despenalització de l’avortament, ha lliurat aquest divendres al matí al síndic general, Vicenç Mateu, les 4.629 signatures recollides durant els mesos d’abril, maig i juny del 2013. Tal i com ha comentat una de les portaveus, Monica Codina, ‘amb aquestes signatures no es farà res aquesta legislatura’ i han volgut deixar una còpia del suport ciutadà al registre administratiu del Consell. L’objectiu és ‘que aquest tema es debati pels futurs consellers’, i per això han demanat que als partits polítics que ho incloguin el tema en els programes electorals de les pròximes eleccions. Amb tot, Bernat Escoda, també portaveu de la plataforma, ha matisat que amb el nombre total de firmes d’andorrans ‘n’hi ha suficient per presentar una ILP’, però han desestimat fer-ho, almenys en aquesta legislatura.

La plataforma Sí als nostres drets, liderada per Anna Dolsa, Bernat Escoda i Mònica Codina, s’han reunit aquest divendres al matí amb el síndic general, Vicenç Mateu per fer-li lliurament de les 4.619 signatures recollides durant tres mesos a favor de la despenalització de l’avortament en tres supòsits terapèutics. Tal i com han comentat, el lliurament de les firmes al síndic s’ha fet perquè en faci lliurament als tres presidents dels grups parlamentaris i d’aquesta manera se’ls faci coneixedors del suport ciutadà que hi ha sobre aquest tema.

Amb tot, i conscients que aquesta qüestió ja va ser rebutjada en aquesta legislatura pel grup parlamentari demòcrata, han fet arribar al síndic el seu desig que ‘quedi una còpia d’aquest suport ciutadà en el registre administratiu del Consell General perquè pugui ser pres en consideració per les futures i futurs consells generals que surtin elegits en la pròxima legislatura’.

Així, també han aprofitat per demanar als partits polítics que aquest assumpte sigui inclòs en els programes electorals i que es manifestin obertament i diguin quina és la seva postura al respecte.

A més, els membres de la plataforma han assegurat que tot i tenir el nombre de signants de nacionalitat andorrana necessaris per poder tirar endavant una ILP, no ho faran, almenys en aquesta legislatura.

Pel que fa a les persones que han manifestat el seu suport a la iniciativa, el 67% són dones, i el 32% són homes. Hi ha un 1% que no s’ha identificat perquè no s’ha pogut esbrinar si el nom correspon a una dona o a un home. Pel que fa a la nacionalitat dels signants, el el 57% (2.619) són andorrans, el 42% són residents d’altres nacionalitats i un 1% no va especificar la nacionalitat en el moment de firmar i no s’ha pogut determinar.

TOTES LES NOTÍCIES