andorra-telecom-ong

La  campanya de la Plataforma d’ONG d’Andorra i Andorra Telecom ha presentat avui el seu balanç de recollida de diners a través del número 141. En total, han estat recollits 5.002 euros provinents de les 2.501 trucades fetes al número 141, el número destinat a fer les aportacions econòmiques amb una trucada de dos euros de preu de cost. A aquests 5.002 euros, s’hi sumaran una aportació d’Andorra Telecom de també 5.002 euros que la companyia de telecomunicacions dóna a la campanya. Fins al moment, la campanya de suport als refugiats sirians ha enviat un total de 34.000 euros, 10.000 euros recollits en donacions privades que es troben pendents d’enviar, i els 10.004 euros provinents d’aquesta darrera campanya. En total, són 54.000 euros destinats als refugiats de la guerra de Síria. 

La campanya que des del mes d’abril passat va encetar la Plataforma d’ONG d’Andorra i Andorra Telecom per ajudar els refugiats de Síria ha recollit 5.002 euros. El nombre total de trucades efectuades al 141, que era el número destinat a la campanya, ha estat de 2.501 amb un preu de cada trucada de 2 euros. L’operadora de telecomunicacions s’ha compromès a doblar la quantitat recollida, aportant 5.002 euros suplementaris. En total, la campanya ha recollit 10.004 euros que es destinaran a accions humanitàries amb els refugiats sirians.

Aquests recursos es destinaran, segons Amadeu Rocamora, president de Càritas Andorra, l’entitat que presideix la plataforma d’ONG d’Andorra, a l’ajuda, assistència i protecció als refugiats en diferents camps ubicats a Europa. Els diners es destinen a “institucions que estan ajudant Síria, i ens arriben aquests 10.000 euros més d’Andorra Telecom i podrem fer un nou repartiment i una nova tramesa per als refugiats”. Rocamora ha detallat que les ONG de la Plataforma que trameten aquests diners són Creu Roja Andorrana, Intermón, Unicef i Càrites Andorra”. 

La Plataforma d’ONG d’Andorra treballa conjuntament amb l’Agència de l’ONU per als Refugiats que està desenvolupant accions d’ajuda, assistència i protecció als refugiats en diferents camps ubicats a Europa. Segons Rocamora, “cada ONG ho destina als països on fan aquests ajuts, a Grècia, a Turquia o allà on s’escaigui”. El conflicte de Síria ha provocat l’èxode de 4,8 milions de persones.

Andorra Telecom i la plataforma d’ONG d’Andorra han agraït a totes les persones les trucades al 141, i que han fet possible assolir la quantitat recaptada. També han avançat que des de l’1 de novembre es troba en marxa una nova campanya solidària, a través del 141, per als damnificats per l’huracà Matthew a Haití. Aquest huracà va sacsejar a mitjan octubre l’illa d’Haití. Rocamora ha assenyalat que “la Plataforma ha obert els comptes corrents per destinar les donacions i Andorra Telecom ens està ajudant en aquesta campanya, i puc dir que nosaltres (Càrites) ja hem fet una primera ajuda de 10.000 euros”.  

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada