La Plataforma d’ONG d’Andorra ha activat una nova campanya d’emergència a favor dels desplaçats de Síria com a conseqüència dels més de dos anys de conflicte armat en aquest país. Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al 141 (cost de la trucada 2 euros + IGI)

Amb els diners recollits s’ajudarà, entre d’altres accions, a facilitar l’accés a l’aigua potable; repartir pastilles potabilitzadores a les famílies per desinfectar els tancs d’aigua; subministrar kits d’higiene a les famílies; la tornada a l’escola (formal i no formal) per als infants; subministrar material mèdic, medicaments i suplements nutricionals; desplaçar equips mèdics mòbils per donar serveis sanitaris a l’interior de Síria, principalment a les zones on hi ha els desplaçats interns; realitzar una campanya de vacunació per a infants i dones embarassades: per prevenir el xarampió, galteres i rubèola i per evitar els paràsits; donar suport psicosocial als infants afectats pel conflicte; evitar la captació d’infants i joves per parts dels grups armats; i subministrar roba d’abric per a les famílies.

Des que es va iniciar el conflicte armat a Síria, s’estima que més de 100.000 persones han mort, de les quals uns 6.500 infants. Aquesta crisi humanitària afecta a quasi 7 milions de persones, la meitat infants. A dins de Síria es calcula que hi ha 6.800.000 persones afectades (3.128.000 infants), en situació de desplaçats interns, en situació de precarietat i pobresa, sense casa, sense escola i amb un futur molt incert. Fora de Síria, als camps de refugiats de Jordània, Iraq, Turquia, Líban i Egipte, s’han registrat més de 2 milions de persones de les quals 1.020.573 infants. Segones les ONGs internacionals i locals que sonen suport i protecció als afectats, aquesta és una de les operacions de resposta humanitària més gran duta a terme fins ara.

1 comentari

  1. Hola
    Como entrar en contacto con los réfugiats que han entrado en Andorra?
    Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada